söndag 27 maj 2012

Minns ni ESC 2000?

[Varning: Detta inlägg handlar inte om böcker på något sätt! Jag kan bli smått ESC-nördig och frossa lite här.]

Eurovision Song Contest 2000 från Globen i Stockholm – det var första året jag brydde mig.  Jag var 14 år och 360 dagar gammal och det var första gången jag hade koll på alla bidrag, kunde alla låtar och verkligen, verkligen brydde mig om hur det gick. Därför är gårdagen/natten så viktig, för nästa år är det återigen Sveriges tur att stå värd för detta spektakel! Med 2000 i minne har jag stora förväntningar på 2013. Ooooh!!! Jag vill vara med!

I väntan på 2013 års festival tänkte jag frossa lite i youtubeklipp av varierande kvalitet, från ESC 2000. Minns ni? Här kommer det jag minns <3

 

Öppningen. Jag rös då. Jag ryser än.

 

Mellanakten: Once Upon a Time Europe Was Covered With Ice. En härlig blandning  från min efternamne, lite stolt blir man allt ;) Bounce, ni underbara småknytt! (Tyvärr snackar britten sönder första dryga minuten och ska sedan babbla lite mer mot slutet. Har ni länk till detta klipp utan brittfjanten, dela gärna med er!)

 

Men låtarna då? Jodå, 24 bidrag. Detta var före semifinalernas tid och hela baletten ägde rum 13 maj 2000. Här är låtarna jag minns.

Roger Pontare. Definitivt ett av våra bättre bidrag till ESC :)

 

Brainstorm. Jag var knappt 15 år fyllda och blev kär i letten och hans ben <3 Detta gör mig fortfarande alldeles varm och lycklig ^^

 

Vinnaren. Såklart, dansk som man är. Nåja, nästan. :]

 

Tror ni jag har glömt någon kan ni ju roa er i 6 minuter med snabbgenomgången. ;) Annars får det räcka för nu, lite sömn ska man väl ägna sig åt även denna fullkomligt underbara nörd-natt! Här har ni en vaggvisa – sov gott!

 

Maj 2013 – då blir det åka av!

1 kommentar:

  1. Jag ser så mycket fram emot 2013! Vill typ också vara med. Helt fantastiskt och rätt att Loreen vann - satt och skrek som en dåre när hon fick 12-poängarna. :-) Och då är jag inte ens ESC-frälst på rätt sätt. Dessvärre minns jag typ noll när vi arrangerade ESC år 2000, haha. (Åtta-årsjagets minne sviker mig lite.)

    Svar: God dag, och det var verkligen ett tag sen sist! Utifrån vad jag såg på Bokbytar-hemsidan så skulle det finnas ett event i Karlskrona. Minns inte om det var där du bor? (Gud, vad läskigt det lät. Det är verkligen ingen stalker-fara över mig!) Med slit och kneg förtjänade du en solpromenad - helt klart. Så jag tycker absolut att du ska dra ihop något eget bokbytande! Om du kommer på någon bra idé får du gärna delge den. Behöver lite inspiration, anar jag. :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...