lördag 9 januari 2016

Bokbloggsjerka 8-11 jan: bokiga nyårslöften

Annikas bokbloggsjerka är äntligen tillbaka och första frågan för i år är:

Har du avgett några nyårslöften när det gäller läsning, böcker, författare etc.?

Svaret är ja. Jag pluggar för tredje terminen (och har tre terminer kvar), så det börjar bli tämligen tomt i pengagömmorna. Då känns det som riktiga galenskaper att lägga en massa pengar på att spontanköpa böcker. Istället är det nu olästhyllan som gäller och jag hoppas verkligen att jag kan ta mig igenom ett helt gäng av böckerna där - utan att köpa en massa nya att stoppa dit istället! Jag har långt över 100 olästa böcker och tycker det är ett onödigt stort antal, för de står ju bara där bortglömda år efter år. 20 stycken känns lagom. Får väl se om jag når dit nångång, men skam den som ger sig! 

Till höger ser du min olästhylla som den ser ut idag. Det är böckerna till höger (alltså de som inte står i själva klockhyllan) som är prio under 2016, dvs. böckerna jag köpte innan 2012, plus de jag köpte 2015. 

Jag la upp en potatvideo om olästhyllan häromdagen - ta dig gärna en titt :) Listan över alla böcker i olästhyllan finns här.

12 kommentarer:

 1. Jag säger bara "antibibliotek": http://lookingformrgoodbook.blogspot.com/2008/04/antibiblioteket.html (via bokbloggsjerkan)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D Mycket tjusigt ord, även om jag inte ser fram emot att göra min samling av olästa böcker större ju äldre jag blir - låter lite stressande.

   Radera
 2. Men vad kul! Vi har samma tänk i år även om jag tillåter några få specifika undantag. Jag ska kika in då och då och kolla hur det går för dig! Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Jobba på min olästa hylla ska även jag försöka detta år. Hoppas minska den högen en aning i år *håller tummarna*

  SvaraRadera
 4. Har också alldeles för många böcker hemma olästa, så i år ska jag satsa på dem genom någon form av köpstopp, väldigt få bibliotekslån och få rec-ex. Lycka till till oss båda! :)

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte också försöka minska ned min hög med olästa böcker.

  SvaraRadera
 6. Gud vad fint i bokhyllan du har!!
  Kram Cissi

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...