måndag 19 augusti 2013

Högläsningshäxor

Senaste månaden har det lyssnats på två olika häxböcker här i huset, den ena boken läste jag högt själv, den andra lyssnade jag på medan jag knöt vänskapsband. Här följer några snabba ord om dem.

 

Häxorna av Roald Dahl
Jag vet inte vad jag hade väntat mig, kanske ville jag tro att Häxorna skulle vara lika underbart mysig som Danny bäst i världen (som är en av mina absoluta barndomsfavoriter). Men jag tycker inte att Häxorna är särskilt mysig alls. Det är en okomplicerad barnbok om onda barnhatande häxor och pojken som upptäcker dem; här finns inga krusiduller eller konstigheter utan det är raka spåret för att föra berättelsen vidare. Jag läste alltså den här högt (över telefon) för min 27-åriga kompis, hon lämnar omdömet “Den var väl bra, jag sov gott efteråt.” Själv tycker jag att det var en utmärkt högläsningsbok utan att bli någon favorit.

adlibris bokus cdon
goodreads

 

A Hat Full of Sky av Terry Pratchett
Det här är andra boken om Tiffany Aching, den mycket unga tjejen som lär sig att bli häxa. Med på äventyret finns återigen ett gäng små blå män, The Nac Mac Feegle. Jag hade både ljudboken och den fysiska boken till hands och kunde därför själv läsa de stycken som jag inte fattade när jag lyssnade – det funkade riktigt bra! Ett av problemen jag hade med första boken, The Wee Free Men, var just att jag inte alltid hängde med. Bättre nu! Äntligen börjar jag förstå mig på vad det är som är så tokbra med Pratchett, hur smart denne man är och hur klipskt han skriver.

adlibris bokus cdon
goodreads

 

Min jakt på häxböcker går vidare!

4 kommentarer:

  1. Terry Pratchett är jag väldigt nyfiken på!

    SvaraRadera
  2. Har taggat dig i min tag "bokiga bekännelser". Hoppas du ser fram emot den lika mycket som jag ser fram emot dina svar! ^^
    http://swebookobsession.blogspot.se/2013/08/cecilias-bokiga-bekannelser.html

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...