fredag 30 augusti 2013

Bokbloggsjerka 30 aug–2 sep: kommande gobitar?

Dags för veckans jerka från Annika.

Vilken bok/vilka böcker längtar du mest av allt efter just nu?

Brottlarna 127

Knepigt. Jag har suttit en stund och funderat men kommer inte på någon särskild bok. Jag vet att Nyckeln kommer och att jag borde längta efter den, men det gör jag inte. Det kan bero på att jag inte haft någon direkt läslust på länge nu och att olästhögen hela tiden finns i ögonvrån som ett dåligt samvete. Mår allmänt obra just nu, allt pga. att jag inte kommer på vad jag ska göra med mitt liv. Faktum är att jag inte dragit hem en enda ny bok på hela sommaren - och jag har inte ens haft köpstopp! Det finns planer på att åka till bokmässan om en månad (ska bara hitta nånstans att sova) och kanske kan jag där hitta tillbaka till glädjen nya böcker kan ge. Hoppas på det! Just nu betar jag av mina gamla olästa böcker i maklig takt och känner mig olustigt bortkopplad från bokbloggarvärldens härliga fanatism.

Wow, vilket upplyftande inlägg det här blev. Trevlig helg på er allihop! ;]

22 kommentarer:

 1. Ånej, läsning ska ju inte kännas som en plikt utan som ett nöje - bäst att ta en paus kanske och komma tillbaka när det känns kul igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste Jellicoe road igår - det kändes faktiskt kul! Kanske är en vändning på väg. Jag kan inte riktigt tvinga mig att läsa, när det inte är roligt så kan jag helt enkelt inte sitta still. Blir så oerhört rastlös (eller somnar :P) innan jag läst en halv sida ens.

   Radera
 2. "Du som tycker att dagarna går och livet flyr. Tag dig samman och gör någonting onyttigt." (Ingrid Sjöstrand)
  Kanske det skulle vara bra just nu?

  SvaraRadera
 3. Sådana där perioder har man ibland, i alla fall jag, när inget alls lockar. Men som tur är har de alltid gått över!

  SvaraRadera
 4. Tråkigt att du inte har någon läslust! :( Jag har såna perioder ibland och då tycker jag det hjälper med att läsa korta och lättlästa böcker, såna som man läser ut snabbt. Tror det är döden för läslusten att sitta fast i en tjock bok som man inte kommer någon vart i.

  SvaraRadera
 5. Usch ja, såna perioder hamnar jag också i... brukar ta en paus och sen läsa en av mina favoritförfattare där jag vet precis vad jag kan förvänta mig, så mycket jag komma igång igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, något sånt är nog på gång här snart. Känner att det kliar lite i fingrarna att läsa om Harry Potter :)

   Radera
 6. Sådana perioder har jag med ibland, fast oftast begraver jag mig i verklighetsfrånvända böcker istället för att få fly det jobbiga i vardagen en stund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukade funka för mig med, men den här gången hjälpte inte ens det. Funderar på om det jag behöver är raka motsatsen, kanske en trevlig faktabok. Vi får se!

   Radera
 7. Det där känns igen. Tror att vi lite till mans hamnar i sådana perioder. Dessbättre så kommer alltid läslusten tillbaka förr eller senare. Bara att vänta ut det.

  SvaraRadera
 8. Hoppas det blir bättre snart men man måste inte alltid ha läslust utan böckerna blir bättre om man läser när man verkligen är sugen på att läsa :)

  SvaraRadera
 9. Uff ja, när man inte har läslust så är det tungt. Hoppas du hittar något att läsa som får det att vända!

  SvaraRadera
 10. Det går över, härda ut bara! :)

  SvaraRadera
 11. De där perioderna är det bara att vänta ut, de går över så småningom :)

  SvaraRadera
 12. Tack för inspirationen att vara med och bokjerka, vad mycket inspiration man får:) /Följare som bryter tystnaden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen hej på dig! :)
   Och varsågod!

   Radera
 13. Ibland är det tufft och speciellt när man inte ens kan njuta av att läsa, som är det man verkligen brukar njuta av... En paus kan nog hjälpa! Lite trevliga teveserier kanske? Och sen tillbaka med ny läsglädje! Som tur är finns det ju inget bäst-före-datum på böcker. De finns där och väntar på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klämde två säsonger av tonårsfavoritserien Roswell förra veckan :P Fick dagarna att gå i rasande fart men hjälpte inte riktigt mot lässvackan. Däremot verkar Jellicoe road ha ruskat om mig lite och gjort att jag faktiskt längtat efter att få sätta mig om läsa igen :)

   Radera
 14. Känner igen mig i det du skriver. Jag funderar också jättemycket på vad jag vill ha ut av mitt liv just nu. Böckerna måste jag dock ha som en flykt från min egen verklighet och mina egna tankar. Hoppas att du också hittar tillbaka till läsglädjen och att du kommer snart mår bättre.

  SvaraRadera
 15. Jag har oxå haft sådana perioder, men efter en stunds bokapati brukar min aptit komma tillbaka, tack och lov!

  SvaraRadera
 16. Låter säkert klyschigt jag men det brukar ge sig med vad som ska ske med ens liv. Och bara för att en tar en väg betyder det inte att det är den som kommer vara den enda vägen resten av livet. Hoppas det känns bättre snart. Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...