söndag 16 december 2012

Ett hopkok tävlingar

Bokskogen fullkomligt kryllar av tävlingar såhär års. Jag provar lyckan lite både här och där. Här följer ett urval ^^

 

JKR Giveaway

Vi börjar med ett grannt pris från självaste J.K. Rowling! Vinsterna är tre signerade ex av The Casual Vacancy. Åååh, vad ledsen jag blev nu att jag inte gillade den. :( Känns elakt att försöka vinna en bok jag inte vill läsa, även om den är signerad av min favoritförfattare… Nåja, har du inga sådana moraliska konflikter så ska du givetvis ta chansen! Allt du behöver göra för att vinna är att vara myndig och anmäla dig här senast imorrn samt ha en grym jäkla tur!

 


Bellas jultävling

Bella (Bellas Bokblogg) har en jultävling där man kan vinna ett hemligt bokpaket. Do want! För att vinna ska man berätta om ett av sina bästa julminnen senast idag. Babbelvarning utfärdas:

Jag är dansk-svensk, morfar kom från Danmark och hade det inte varit för U-137 kanske mamma, jag och bror min fortfarande varit danska medborgare. Särskilt efter u-båtsspektaklet det blev alldeles för knöligt att inte vara svensk-svensk och segla i Karlskrona (man fick inte gå iland på öarna, allt häromkring är ju militärt område). Så vart vill jag komma med detta babbel? Jo, sko i fönstret! En tradition mamma fått med sig från Danmark. Sista november satte vi varsin av våra skor i fönstret och varje morgon fram till jul låg en liten present i dem. En pixie-bok, en julgransprydnad, lite godis eller något annat trevligt. Och på julafton låg där en riktig julklapp! Den jag minns bäst är Sunnanäng av Astrid Lindgren, en bok att roa sig med i väntan på tomten. För hos mormor och morfar kommer inte tomten förrän alla har ätit mat och efterrätt och disken blivit diskad, så underhållning kunde minsann behövas. Julen är till stor del förväntan och jag känner att jag saknar den känslan nu. Det är för mycket stress, för många måsten. Helt plötsligt är det januari och min hjärna tror fortfarande att det är november, så då har jag ju missat alltihop. Sko i fönstret och att vänta på tomten är helt klart de mysigaste julminnena jag har.

 

Helenas 24 frågor

Helena (fiktiviteter) ställer varje dag en fråga, för att kunna vinna hennes nyårspaket ska man besvara minst 10 av dessa. Jag tänkte slå några flugor i samma smäll och besvara ett första gäng här och nu. (Länk till resp. fråga i den oranga siffran.)

1. Vilken är din favoritbok av din favoritförfattare? Om du måste välja alltså…
Visst är det nästan äckligt förutsägbart? Svaret är givetvis en av Harry Potter-böckerna, frågan är bara vilken. Det var längesen jag läste dem nu (omläsning pågår!) men jag tror att det får bli The Order of the Phoenix. Den skakade om mig ordentligt och Dolores Umbridge skrämmer mig fortfarande… Makttotal och motbjudande. Och Weasley-tvillingarna var fortfarande med på riktigt! Saknade dem ordentligt i de sista böckerna.

2. Vilken författare litar du på?
Det här är svårt. Räknas mitt svar även om jag inte har någon? Jag hade ett självklart val men sen kom The Casual Vacancy. Nu är jag och J.K. Rowling inte riktigt överens längre, förhoppningsvis var det en engångsföreteelse. :(

3. Vad läser du för annat än den litterära kvalitetens skull?
Viss YA känner jag direkt att den inte håller måttet, men med rätt tjej i huvudrollen och rätt omgivning (och rätt kille) så kan den ändå få mig att glatt trycka i mig en tegelsten av bara farten.

4. Vilken litterär form har du svårt för och har den överraskat dig positivt någon gång?
Noveller är svårt, de hinner inte fånga mig innan de är slut. Men en annan avdelning jag håller mig borta från är deckare. Detta är något jag kommit på på senare år, så sent som 2008/2009 gick jag en kurs på BTH som hette Bloody Murder, en kurs om engelskspråkiga deckare. Mycket intressant! Därifrån hämtar jag mina deckarfavoriter, The False Inspector Dew och Malice Aforethought. Sedan dess har jag alltså tröttnat, vilket kanske beror mer på deckaröverflödet på tv än det i bokhyllan. Oavsett vilket är mitt deckarläsarintresse numera väldigt kyligt.

5. Vad blir du passionerat förälskad i?
Även jag faller för tv-serier, trots att jag numera försöker att låta bli. Böcker har svårare att slå till mig på samma sätt, en makalös tv-serie är oslagbar och inget kan så totalt sluka min fritid som en lång underbar tv-serie. Roswell, Buffy och nu senast Sherlock och Game of Thrones. Ack Sherlock, jag vill vara med dig! Vi kan vara underliga tillsammans, kom och lek! ;D

 


Nilmas Bokhyllas julkalender

Grymmaste jultävlingen är nog ändå denna. Hos Malin kan man varje dag vinna härliga priser! Varje lucka stänger vid midnatt, så det gäller att inte ta en datorfri sabbatsdag om man vill ha chans på allt, för det vill man ju!

 

Det får räcka för idag, dyker säkert upp mer innan dopparedan.

4 kommentarer:

  1. Oj massa tävlingar, I löve it ;)

    SvaraRadera
  2. Åh så härligt! Påminner lite om strumpan man hänger över spisen :) Kul att du är med och tävlar! Vinnaren dras alldeles strax och kommer att publiceras redan ikväll. SÅ håll utkick!

    SvaraRadera
  3. Ja, det är mycket tävlingar nu men roligt :D Det är också roligt att hålla i dem såklart!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...