måndag 31 december 2012

2012, en sammanfattning

Galet. Det är vad det är! Hade jag vetat att det skulle bli såhär hade jag startat en bokblogg för flera år sedan. Så vad har hänt sedan jag tog mina första skälvande steg på bokpotaten? Här följer en sammanfattning av 2012.

01janGänget äter bakad potatis på Tre G i Karlskrona (som vanligt) och när jag senare på facebook ska berätta om min dag, råkar jag skriva bokpotatis istället för bakpotatis. En idé föds och ett nytt bloggerkonto skapas. Men jag är fullkomligt livrädd för att göra bort mig (som vanligt) och tar små nätta steg.02febMassolit Förlag nämner min nördiga recension på sin facebooksida och jag upptäcker att det faktiskt sitter folk och läser det jag skriver. Whuddathunk?!03marsLäsningen kör totalfast i George R.R. Martins värld, resultatet blir en utläst bok och månadstotalen landar på 117 sidor. Jag som trodde att jag började bli bra på det här…04aprilJag börjar sätta upp mål för mitt läsande när jag bestämmer mig för att avsluta Vargbröder-serien innan min födelsedag samt fokusera på sagor under resten av året för att fira Grimm 200 år. Det ska visa sig att det senare kommer att gå rätt sopigt.05majPotatföllsedag! :D Omgivningen har fattat vinken och ger mig böcker. Förlagen likaså och de första recexen dimper därför ner i brevlådan. YäY!06sommarSätter upp ett sidmål på 7000 sidor för juni-augusti, kammar håret (haha, säkert!) och spelar in en första bokviftarvideo. Vinner tävlingar både här och där, ligger sjukskriven några veckor och läser nonstop men missar ändå sidmålet med 10 sidor! D: ffs
   Babel orsakar massförstörelse i mina läsplaner när Jessika nämner Written on the Body, jag läser om den högt för mig själv vilket resulterar i en heshet utöver det vanliga. Dessutom lyckas jag läsa ut en riktig bok på tyska för första gången. Efter att inte ha läst något på tyska sedan gymnasiet (dvs. 8 år) klarar jag ändå av Rubinrot förvånansvärt lätt och en go stolthet infinner sig. Köpstopp råder. Återupptäcker ljudbokens fördelar när en vävstol tvingar mig att lägga undan vanliga böcker. Sista helgen bär det av mot bokmässan – vilket ställe! Efter några timmar är jag totalt överstimulerad, syrefattig och glad. Måste göras om!10oktOktober utnämns till en supermånad när jag läser fler titlar och fler sidor än vanligt och alla böcker är underbara - olästhögen krymper! Enda undantaget blir J.K. Rowlings nyaste som jag inte tar mig igenom. Klarar av min första utmaning (3x kaffebord), blir kär i pirater och fattar nytt fanatiskt tycke för vackra böcker. Inte bra för privatekonomin, men ack så härligt! Hakar på P1s bokcirkel och tar mig igenom The Great Gatsby vilket var mycket trevligare än väntat. Mer sånt!11novBlir äntligen en aktiv medlem på goodreads. Fattar mod och räknar hur många böcker som ligger i olästhögen (hujedamej!) och bestämmer mig för att ha en julkalender på bloggen. Först är tanken att ha en lucka varannan dag, men när det visar sig att jag inte kan räkna till tolv råkar det bli 24 luckor iallafall. 12decIdkar bokbyte med fina bokbloggare på olika håll i riket och går upp tidigt om mornarna för att uppa julkalenderinlägg. Disciplinen når oanade höjder när alla luckor öppnas på rätt dag – wooh! Jag återupptäcker det fantastiskt smarta med att låna böcker på biblioteket och drar hem flera lass bilderböcker. Månadens ord är illustrationer vilket speglas alltför väl i min läslista. Under granen återfinns bara en bok så en givmild bokbeställning sänds iväg i mellandagarna. Och så avslutar vi 2012, i bokväntartider.

2013Det finns tankar för bloggens framtid. Några åtminstone. Ni bör kunna se fram emot en ganska givmild tävling i januari (förmodligen) och risken för ugglefiering är överhängande.

Nu återstår väl bara för mig att önska er alla ett gott slut på det gamla och en bra början på det nya året. Tack särskilt till er som följer mina öden och äventyr i bokläsarvärlden! Ni är sagolikt underbara <3 Må 2013 bli ett läsvärt år!

8 kommentarer:

 1. Helt fantastisk sammanfattning! Ska bli spännande att fortsääta följa dig nästa år =)
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, trevligt att höra ^^

   Radera
 2. Kul att läsa. Har just hittat hit och ser fram emot att läsa mer.

  SvaraRadera
 3. Gott nytt år till dig med Elen! Jag ser fram emot ett år med många inspirerande, spännande och läsvärda inlägg från dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får hoppas att jag får en massa spännande idéer i huet :D Och du med!

   Radera
 4. Vilket fint år du har haft, jag hittade din blogg nu i december så det ska bli riktigt roligt att följa dig 2013!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen, vad trevligt - hoppas på ett inspirerande 2013!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...