fredag 7 december 2012

7 december

4I Potatens adventskalender är det dags att öppna sjunde luckan. Kolla här hur långt vi har kommit!

Vissa människor är självskrivna i såna här sammanhang. Den här luckan är så självklar att det nästan får räknas som självmål. Jag har hyllat honom i mer än ett inlägg under året och är helfrälst. Ni får ursäkta om jag blir tjatig, ska åtminstone försöka att inte visa upp samma bilder som tidigare. Det är dags för

Shaun Tan!

Shaun Tan föddes 1974 och är en australiensisk barnboksförfattare och illustratör. Hans kortfilm The Lost Thing tog hem en Oscar och hela han fick mottaga ALMA-priset 2011. Det var först då jag hörde talas om honom och glad är jag för det. Även Kabusa har fått upp ögonen för honom och översatt några av hans underbara böcker – hoppas det kommer ännu mer!

Bilderna är hämtade från hans hemsida men kommer inte till sin rätt här, vad ni borde göra är att grabba tag i Ankomsten och titta på detaljerna och uppfinningsrikedomen. Gör det!

I Perth delas The Shaun Tan Award for Young Artists årligen ut till skolbarn mellan fem och sjutton år, för att uppmuntra tvådimensionell kreativitet. <3 Han har dessutom målat på en vägg (ovan) i Subiaco Public Library i Perth – hur awesomesauce är inte denne mannen?!

 

I min ägo: Ankomsten, Tales From Outer Suburbia, Det röda trädet, Borttappad (Fel grav)

Vill ha: Mer, mer, mer! Hans anteckningsböcker exempelvis <3 Ser fram emot The Bird King: An Artist's Notebook, som har en rosa kameleont på framsidan! (Släpps i februari 2013.) –dregl-

Shaun Tans hemsida
Shaun Tan hos Kabusa Förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...