söndag 25 mars 2012

Promise of the Wolves av Dorothy Hearst

   

      Titel: Promise of the Wolves

      Författare: Dorothy Hearst

      Förlag: Simon & Schuster Inc.

      Språk: Engelska

      Sidor: 335

     Första boken av tre  i The Wolf Chronicles

 

 

 

 

 

 

First in a spellbinding trilogy: 14,000 years ago, a young wolf makes a discovery which will change the world...

********

När jag började läsa den här boken hade jag inte mycket förväntningar på den.  Det såldes ut billigt på bokrean och jag tyckte framsidan så lovande ut. Hade jag haft höga förväntningar på den hade jag kanske tyckt sämre om den, men utan dessa så kunde jag ta till mig boken tillfullo, som är riktigt bra och väldigt intressant skriven.

Vi får följa den unga vargen Kaalas och hennes flock till en tid då det var annorlunda mellan varg och människa. Du får en inblick i hur det är att vara varg och hur det fungerar i en flock.

Jag gillade boken även om den hade sina ställen då det var lite stiltje. Författaren har ett sätt att måla upp en bild utifrån vargens synvinkel (dock lite väl mänskligt ibland) och ge känsla för hur man lever i skogen som ett djur. Mycket intressant och rolig att läsa. Det går bra att bara läsa denna boken om man vill, vilket också är ett plus med ett riktigt avslut. Det är en solklar 3.

3/5

3 kommentarer:

 1. Jäddrar, vad du läser, däkunge! Jag sitter fast i din tjockisbok, kan läsa flera hundra sidor utan att komma närmare slutet ;) Vill oxå börja på nya serier! =(
  Hur dryga var de dryga partierna? Långa? Är de inte så farliga kanske man skulle sätta tänderna i den här :) Men känns lite som samma vinkel som vargbröder (som jag oxå lovat mig själv att läsa ut... damnit) Där är flera kapitel skrivna ur vargens perspektiv. Det kändes genomtänkt och gav en del nya tankar men blir lätt lite fånigt emellanåt.

  SvaraRadera
 2. Håll ut! Den är seg ibland. Är så med pampiga fantasy. Den tar slut så småningom och det går lite fortare på slutet ;) Nu kör jag på med Cirkeln, men gud vilken tonårsbok det är! Man blir tillbaka flyttad till högstadiet igen för det känns närmare än gymnasiet. Jag vet inte om det är en positiv grej! Du får gärna låna vargboken :) Jag tyckte om den, mysig! Ska jag ta med den nästa gång jag kommer hem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, är ingen brådska med att låna fler böcker. Måste ta mig an några av mina egna goingar med :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...