tisdag 17 mars 2015

Saga Volume 4

Saga är serien som 2014 tog världen med storm och visst är det härligt att jag inte är den enda som går igång på denna skeva historia. Nu har turen så kommit till fjärde boken och vårt berättarjag  har vuxit till sig lite.
   Har du inte kollat upp Saga än? Det är inte okej - åtgärda omgående! Dagens recension är spoilerfri, men du kanske ändå bör läsa volym 1-3 (finns i supermega-samlingsvolym!) om du ska fatta vad jag babblar om här.

Tänk vad underbart det hade varit att kunnat fangirla loss totalt (som jag gjorde efter såväl första som tredje boken), men tyvärr blir dagens recension mer en fundering kring vad som inte funkar i fjärde boken. Jag tror att det största problemet är att berättelsen krymt. Vi är ju vana att abrupt kastas hit och dit, kors och tvärs genom galaxen, men nu blir vi tämligen stationära och rör oss mest kring våra huvudkaraktärer (berättarjaget med familj) och robotkungligheterna. Föga förvånande är dessa inte mina favoriter (Izabel undantagen) och jag saknar verkligen Lying Cat och gänget i volym 4. Det är på tok för lite om deras bekymmer och när jag läst klart känner jag mig nästan lite snuvad på konfekten. Jag kan ändå tycka om att våra rymlingar inte längre är på rymmen på samma sätt, men jag saknar Lying Cat för mycket för att vara nöjd. Fjärde boken blev därför sämst hittills och jag hoppas det är en mellanbok, för visst tror jag att Saga i nästa bok ska kunna bli sprudlande fantastisk igen.

 

Läs gärna mitt babbel om de tidigare böckerna i serien: Första, andra och tredje.

Författare: Brian K. Vaughan
Illustratör: Fiona Staples
Image Comics 2014
Saga #19-24
144 sidor
ISBN: 9781632150776
goodreads-snitt: 4,53
adlibris bokus

3 kommentarer:

 1. Kände samma sak när jag läste albumet förra veckan! Men kändes som om slutet bådade gott iallafall. :)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Första gången jag är inne hos dig. Hittade en recension av dig via cdon eller adlibris, minns inte vilken.
  Jag kollar runt efter bok-tips att läsa. Fastnade för denna serien "Saga" letade upp den på Adlibris och nu har jag tydligen ett packet som ska ta sig hem till mig. Den blev lite större, hittade två till för en billig peng.
  Härlig blandning du har på din läsning - Grafiskt och "Orginal". Du är den första jag träffat på som har denna blandning av läsning. Inspirerande och kul :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Goddagens! Vad trevligt att du hittat hit och verkar trivas :) Hoppas du gillar Saga, grym serie! Tack för din fina kommentar ^^

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...