söndag 6 april 2014

Bokviftardags: Sven Nordqvist

Du trodde väl inte att jag glömt bort dagens video? Nädå, jag var bara tvungen att byta däck först och sedan råkade jag somna i soffan. Ja…
   Om du råkat missa Nellys gästvedande idag så kolla in hennes gamla favoriter här.

Nu viftar vi!

 

 

Vad tycker du om Sven Nordqvists böcker?

9 kommentarer:

 1. Åh - lånade mycket Sven Nordqvist på bibblan när jag var liten!!! Både Pettsson och Findus och de andra! Men: rävjakten där med P och F har jag hemma! Jag har i den dessutom utökat bilderna med egna figurer (mer streck!). Host. (; (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då blev det väl extra tjusigt? ;) Jag har en bilderbok om en liten grön elefant och på varje sida som var vit och trist har någon (jag? Lillebror? Vem vet) ritat med fet krita kors och tvärs. Flott ska det vara!

   Radera
 2. Du fick mig nu så sugen på Sven Nordqvist att jag vill köpa hem hela Pettson och Findus serien och massor med annat. Ifall Lyxfällan kommer och knackar på så är det alltså ditt fel! ;)
  Har mest faktiskt sett de här inspelade inläsningarna av Pettson-böckerna som gick på bolibompa när jag var liten. Tror vi kanske hade någon bok hemma men jag kommer inte ihåg att jag alls var så intresserad av dem då. Dock kommer det vara ett klart måste i mitt framtida barnbibliotek. Speciellt efter den här kärleksförklaringen!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skymningssagor! Här snackar vi nostalgi så man ryyyser. Vi hade några av dem på video och jag kommer på mig själv, när jag läser dem högt, med att ge gubben och katten röster så som han som läste. btw; slösåg Rederiet på svtplay i höstas - han som läste var ju med där, det blev så fel i min hjärna när jag hörde honom! :P
   Naturligtvis ska ett barnbibliotek bebos av Pettson och Findus och en massa Nordqvist! Det är typ standardidén när jag ska föreslå barnpresenter - barn ska ha böcker :} Jag vill nästan ha barn så att jag får inreda ett barnbibliotek. Mmmrhm!

   Radera
  2. Glömde ju länken: https://www.youtube.com/watch?v=1OQ-gagqby8
   Och om du någonsin hamnar i sånt trångmål att du inte har råd med Pettson-böcker; säg till så ordnar jag det! ;D

   Radera
 3. Sven Nordqvists böcker är jättemysiga och bilderna är otroligt fina!!

  SvaraRadera
 4. Jag älskar Pettson får Julbesök. Den innehåller en sådan värme med alla som ställer upp för varandra. Underbar! Över lag älskar jag Pettson-böckerna men är dålig på att läsa dem nu för tiden. Borde bättra mig...

  SvaraRadera
 5. Pettson älskar jag också, tyckte mycket om dem som barn och har läst och gillat som vuxen också! Efter din video kände jag att jag bara var tvungen att gå till biblioteket och låna! För tyvärr äger jag dem inte än, även om jag känner att jag verkligen skulle vilja köpa Pettson-böckerna vid tillfälle. Jag hittade fyra som inte var utlånade och lånade raskt hem och läste. Som du säger, de bara växer med åren och blir bättre och bättre, man läser dem hela tiden ur olika perspektiv, beroende på ålder. Och teckningarna är helt underbara!

  SvaraRadera
 6. Å älskar Sven Nordqvist! Enda boken jag inte har läst som du tar upp var den nyaste där, Tycker också de bara blir bättre och bättre, och jag upptäcker fler och fler detaljer ju mer jag bläddrar i dem fortfarande, även om det är ett litet tag sedan nu. Tyvärr bor de fortfarande hos mina föräldrar så har inte lika fri tillgång till dem längre.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...