måndag 10 februari 2014

Bokrea 2014: Bokus barn- och ungdomsböcker

Bokreagalenskaperna är på gång! Förra året var vi många som var grymt besvikna på särskilt det engelskspråkiga utbudet på bokrean. I år verkar det bättre och YA för 19 kr kan man ju leva med! :D
   Här kommer lite barn- och ungdomstips från bokus bokrea 2014.

 

muminpaket

En trevlig (ny?) grej från bokus är deras reapaket. Själv fastnade jag för Mumin-paketet, 5 inbundna böcker för 149kr. Jag vill ju läsa Mumin. Ska jag slå till?

 


Stora boken om Mumin av Tove Jansson
På tal om Mumin, detta är en riktigt fin Muminbok. Här finns serier, bilderböcker och utdrag ur kapitelböcker i en härligt stor inbunden bok.
Bokus reapris: 49 kr
#6 på topplistan 2012Nordiska väsen
av Johan Egerkrans
Du har väl inte missat denna oerhört fina bok? Den har synts på bloggar överallt hela hösten/vintern – med rätta. Oerhört fin bok!
Bokus reapris: 129 kr
#2 på topplistan 2013

Kunde svurit på att det igår stod 129 kr men idag (tisdag) är den dyrare. Boken ligger fortfarande på reasidan men den är inte prissänkt ett öre. Var noga med att kolla priserna innan du beställer!
Ordinarie pris: 159 krDe odödligas regler
av Julie Kagawa
Om du inte tröttnat på vampyrer och dystopier än så kan jag rekommendera Kagawas bokserie – överraskande bra!
Bokus reapris: 59 kr
Min recensionJag, En av David Levithan
Som jag har velat läsa denna! Visst verkar den grymt jäkla bra? Om jag inte köper den nu så kommer jag ångra mig senare. Nam, nam, nam!
Bokus reapris: 49 krDe utvalda av Kristin Cashore
En fantasyserie som jag tyckte blev bättre och bättre, nu finns de två första böckerna billigt på svenska.
Bokus reapris: 59 kr/st
Mina recensionerBlood Magic av Tessa Gratton
En bok som många verkar gilla, kanske kan vara något? Tokbillig!
Bokus reapris: 19 krShadows on the Moon av Zoë Marriott
Visst, jag blev rätt besviken på denna, men det är en retelling som absolut kan gillas av andra. Även denna är helt sanslöst billig.
Bokus reapris: 19 kr
Min recensionHitta Violet Park
av Jenny Valentine
En småfin och snabb läsning. Kanske kan vara något?
Bokus reapris: 25 kr
Min recensionLament
av Maggie Stiefvater
Nu något för alla Stiefvater-fantaster. Första boken i Books of Faerie-serien. Tokbillig!
Bokus reapris: 19 kr

 

 

Lite andra böcker värda att nämnas:
Sagan om den lilla lilla gumman av Elsa Beskow: 29 kr
Kaninhjärta av Christin Ljungqvist: 49 kr
Jellicoe road av Melina Marchetta: 59 kr
Lou! av Julien Neel: 65 kr/st
Mamette av Nob: 65 kr

 

Vilka fynd har du hittat?

10 kommentarer:

 1. Mumin och David Levithan blir jag genast sugen på. Har velat läsa Levithans bok hur länge som helst, har bara varit lite snål. Nu låter ju priset mer rimligt. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är själv lite osäker på Muminböckerna, vill prova att läsa hennes böcker men lästa Sommarboken för några år sedan och gillade inte... Hade ju varit jobbigt att köpa 5 böcker och sedan inte alls gilla dem. Men Levithans bok råkade jag beställa :}

   Radera
 2. Fanns ju farligt många kul böcker på engelska för 19kr/st. Beställde nog allt för många är jag rädd :s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med, men det ska man inte klaga på! :D

   Radera
 3. Nordiska väsen kostar 159 kr när jag försöker beställa på Bokus dvs eg ingen rea alls om man jämför på bokfynd.nu Finns den för 129 någonstans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt. Kunde svurit på att det stod 129 kr igår - antingen har de ändrat eller så var jag då mer vindögd än vanligt. Men när man går in på bokus så finns den med i realistan och när man går in på själva boken så står den ju på ordinarie pris. Kanske att de har missat någonstans? De kan väl ändå inte kalla det rea när de inte sänker priserna? :/ Om jag var du hade jag skrivit till dem och frågat om det verkligen är rätt pris och isf ifrågasatt vad den gör på realistan.

   Radera
  2. Elen, det är inget fel på din syn. Den låg ute fram till för någon dag sen för 129 i bokrean. Bevisas t ex att söka på google: bokus nordiska väsen
   då kommer den gamla/cashade informationen upp från ett par dar sen med gamla bokrea-priset. Jag ringde Bokus, men den personen på kundtjänst hade om man kunde misstänka inte en aaaaning om något överhuvudtaget annat än att den inte finns i bokrean men alltid kan inhandlas till ordinarie pris på 159.

   Gissar att de fick en leverans av boken där en liten kvantitet kunde bokreas bort och när den var slut så fortsatte försäljningen som vanligt till ord pris. Men men... vi får glädja oss åt mumintrollen här ;-)

   Radera
  3. Haha, säg det till min optiker! ;)
   Hursomhavet, ordet lurendrejeri ligger nära till hands. Bah.
   Fick imorse bekräftelse på min beställning från bokus och där saknas en hel del som är "slut hos förlaget". Det är likadant på bokrean varje år men jag blir lika sur på dem (bokus) ändå, sluta locka med böcker som inte finns! >_<

   Radera
 4. LÖV ME SOME MUMIN<3

  Det enda jag lade som förhandsbeställning. Tur det, för det ser ut som om det paketet är slut nu. ;-)

  SvaraRadera
 5. Åh så mycket gottit! Dock hinner jag ju aldrig läsa nu för tiden men är det verkligen ett godtagbart argument för att inte köpa fler böcker...?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...