tisdag 23 juli 2013

Bästa piratserien hittills!

Ibland läser man böcker som är så bra att man inte riktigt vet vad man ska säga om dem; det här är en sådan. Jag har dragit ut på den här recensionen i en månad nu för jag vet inte vad jag vill ha sagt. Eller jo förresten, det viktiga är att jag gillar den och gärna läser mer från A.S. Peterson.

Fiddler’s Green är andra och avslutande delen i Fin’s Revolution, berättelsen om föräldralösa Fin Button som på om- och avvägar hamnar på ett piratskepp, letar efter skatter och slåss för att få komma hem. Första boken lämnade henne laglös och på flykt, i andra försöker hon råda bot på detta och hitta hem till sin älskade Peter igen.

The Fiddler’s Gun var bitvis småseg och förutsägbar; i Fiddler’s Green finns inga sega partier och handlingen var mycket svårare att förutse. En av anledningarna till detta är det något krystade äventyr Fin och hennes gäng ger sig ut på, det känns så påhittat att det definitivt drar ner betyget. Men A.S. Peterson skriver riktigt bra, det bara flyter på, helt obemärkt underbart. Betyget för Fiddler’s Green blir en något svagare fyra än till The Fiddler’s Gun, men det är ändå en rejäl fyra till hela serien. Min kärlek till pirater består!

Min recension av första boken, The Fiddler’s Gun.


Fiddler’s Green
A.S. Peterson 2010
Rabbit Room Press 2010
323 sidor
Fin’s Revolution #2
ISBN: 9780982621417
Goodreads-snitt: 4,35

häftad: adlibris bokus

 

Rabbit Room verkar vara en trevlig utgivare, de har kryddat båda Petersons böcker med små finurligheter. På sistasidan i Fiddler’s Green står det “(Fin Button lives.)” med pyttebokstäver och båda böckerna har publicerats av “long-eared carrot-eaters”. Att båda böckerna fysiskt skriker kvalitet trots att de bara är häftade, det hjälper naturligtvis till.

5 kommentarer:

 1. Hmm, kanske något man ska hålla utkik för alltså!

  SvaraRadera
 2. Är detta böcker som kan passa tjejer i 12-14 års åldern. Försöker hitta bra böcker att tipsa barnbarnen om. Detta har medfört att jag själv läser mer böcker för ungdomar och märkt att jag verkligen gillar det. Har varit väldigt enkelspårig under många år och bara läst vuxenböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror de riktar sig mer mot äldre läsare, de har inte det där superdrivet som många ungdomsböcker har. Särskilt första boken är lite långsam, kan tänka mig att man behöver vara intresserad för att verkligen fastna. Och det är ingen sockersöt eller glad berättelse, det förekommer mord och våldtäktsförsök, krig och elände. Huvudpersonen Fin är 17-18 år gammal.

   Radera
  2. Då kanske dom är lite för unga för dessa. Men för mig låter dom intressanta. Om jag köper dem får jag spara dem tills töserna blir lite äldre.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...