måndag 21 maj 2012

Bokbloggsjerka 18-21 maj: Bokinköp

 

Veckans jerka från Annika!

Många beställer sina böcker från Bokus eller Adlibris. Har du andra tips på internetbokhandlar eller liknande där man kan få tag på böcker till åtkomliga priser?

 

Precis som så många andra är jag svag för en riktig charmig bokhandel, där man kan gå omkring och bläddra och se med fingrarna på omslag och känna sig för. Lite nördigt lycklig blir jag allt! Här i staun (dvs. Karlskrona) har vi tyvärr bara en, men jag trivs fint inne på Bokia och kan strosa runt där på tok för länge… Men sen är det ju det där med priset. Ibland kan jag tycka att de är äckligt dyra på Bokia och då blir det adlibris istället. Men om jag upptäcker en ny bok i bokhandeln vill jag helst köpa den där. Jag uppskattar verkligen när de tar hem för mig okända författare och böcker och pekar mig i oväntade riktningar. Nya upptäckter – mer sånt!

På tal om nya upptäckter: Bästa stället att hitta sådant man aldrig hört talas om tidigare måste nog ändå vara secondhandbutikerna. När man får ge 1-10kr/st för en bok  kan okända författare och underliga böcker få följa med hem helt på vinst och förlust. Härligt!

Ibland hittar man inte det man söker någonstans och jag har därför tvingats lita till amazon ett par gånger. Men det har gått bra, och riktigt billigt blev det. Dessvärre tar det ju en god stund för böckerna att komma fram, men det finns alltid olästa böcker här hemma i lager…

1 kommentar:

  1. Hejsan!

    Bor också i närheten av Karlskrona och jag hade gärna velat ha en till bokhandel, en riktig mysig en och med stort utbud av engelska ungdomsböcker/YA! I och för sig håller jag mig borta från Bokia nu (har bokköpförbud för att jag ska läsa mina olästa böcker som jag har hemma) och jag tycker som du att det är dyrt. Men en bokhandel är bättre än ingen alls!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...