fredag 31 juli 2015

Jag, En

När alla säger att något är bra så drar jag gärna öronen åt mig och blir misstänksam, för det är skumt och känns lite hjärntvättat när alla tycker likadant. Men, och det har ju hänt förr, den här gången blev jag positivt överraskad. Den här gången håller jag med: Jag, En är en fin och härlig bok!
   Det handlar om En som vaknar upp i en ny kropp varje dag. Det brukar gå smidigt och målet är att inte sabba för mycket. Men en dag träffar En på den stora kärleken och börjar ställa till det för sina “värdar” för att varje dag kunna lära känna sin älskade bättre.
   Jag gillar när vi inte lägger vikt vid en huvudkaraktärs könstillhörighet (som i favoritboken Written on the Body). Vi vet inte om En är tjej eller kille, men det vet inte En heller. Ibland känner hon sig som en hon, ibland känner han sig som en han, eller varken eller - det är ingen stor grej för En och det är så skönt för mig som läser. Det handlar inte om könlöshet eller förvirring, det handlar om att inse att det inte spelar så jäkla stor roll, att man kan älska vem som helst oavsett vilket kön man anser sig tillhöra. Bra bok, snabbplöjd och välskriven. Potaten gillar!

 

Provläs!

 

Jag, En
(Originalets titel: Every Day)
David Levithan
X Publishing 2013
Exery Day #1
336 sidor
ISBN: 9789185763306
goodreads-snitt: 4,00

adlibris bokus cdon
engelska: adlibris bokus cdon

2 kommentarer:

  1. Ja! Den är riktigt fin och bra! :3

    SvaraRadera
  2. Har faktiskt lagt fram denna för att jag skall läsa den snart. Den verkar bra så det hoppas jag på.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...