tisdag 23 juni 2015

Fortunately, the Milk

Neil Gaiman kan verkligen skriva goa skrönor. Detta är berättelsen om varför pappan i familjen kommer hem så sent med mjölken, för det var ju inte hans fel och berodde inte alls på att han stannade och pratade med grannen på vägen. Nej, nej – han blev först kidnappad av utomjordingar och sedan av pirater och blev räddad av en stegosaurie i en luftballong!

Det är skrönan som gör det, det är fantasin, lekfullheten och de helt oförutsägbara vändningarna. Men det är också de vimsiga illustrationerna, för de är ju bara hur fina som helst! Denna bok finns i två olika utgåvor och jag valde Skottie Youngs variant, för jag blev helt kär i hans bilder. Och den förälskelsen växte när jag läste.

Fortunately, the Milk är den bästa Gaiman-boken jag läst hittills. Så tokig och underbar att läsa högt för någon eller för sig själv :] Riktigt, riktigt glad att jag har denna och den lär bli läst fler gånger.

 

Ta en titt på den fina trailern (med Skottie Youngs illustrationer), där Neil Gaiman är med och pratar och läser!

 

Fortunately, the Milk
Neil Gaiman 2013
HarperCollins
113 sidor
ISBN: 9780062224071
goodreads-snitt: 4,03

adlibris bokus cdon
Den andra utgåvan: adlibris bokus cdon

4 kommentarer:

 1. Svar: Nej, det är verkligen tråkigt att Fangirl inte levde upp till förväntningarna! Men jag håller med dig, även om jag inte hade haft några förväntningar hade jag nog inte tyckt om den här boken så värst mycket...

  SvaraRadera
 2. Jag har taggat dig :) http://www.saganomsagorna.se/2015/06/sommarlasningstaggen.html

  SvaraRadera
 3. Underbara Neil Gaiman. Både böckerna för barn och böckerna för vuxna är helt underbara! Du har väl inte missat att man kan lyssna på Kyrkogårdsboken som radioteater?
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/394952?programid=3171

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det hade jag missat, tack för tipset! :D

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...