söndag 1 februari 2015

Bookshelf Tour: TBR 2015

2014 spelade jag in en bookshelftour över mina olästa böcker, men av någon anledning laddade jag inte ens upp alla delarna. Så det känns därför som en bra idé att spela in en ny potatvideo för 2015 (och dessutom lägga upp hela alltet). Så rota fram en bra låtlista på spotify, koka dig en kopp te och se sedan om jag har några läsvärda böcker i min olästhög. Och om jag har det – säg till! :)

 

 

Boktokar nämnda i dagens potatvideor:
Man på bokskadad
Bella på Bellas bokblogg
Miriam på Schitzo-Cookie’s bokblogg
Nelly på Nellons bokblogg

 

Målet med min läsning 2015 är att bli av med så många som möjligt av dessa. Just nu känns 25% som en rimlig siffra, men vi får se vartåt det barkar med skola, bokrea och annat viktigt framöver. Hittills har jag i alla fall inte köpt något nytt 2015, så HäYa MäY!

Om du vill se mig plocka ut nio prioriterade böcker från olästhyllan så finns den videon här.

8 kommentarer:

 1. Kan bara yttra mig om de få böcker jag faktiskt läst:
  - Momo måste du förstås läsa. En klassiker som är tänkvärd. Jag har iofs inte läst den sen typ mellanstadiet, men just med tanke på att det typ är en barnbok borde den vara lättläst iaf.
  - Nick and Norah minns inte så mkt av den. Helt ok. Också lättläst som jag slukade en kväll om jag minns rätt.
  - Ja, En. En superbra bok tyckte jag. Också tänkvärd och lättläst. Slukade i somras och väntar på del 2 som kommer i år, men den kunde lika gärna varit en fristående bok.
  - Carrie diaries. Är man SATC nörd måste man förstås läsa den. Helt ok och slinker ner snabbt. Inget man minns dock.

  Några av böckerna finns även i min TBR-hög.
  - Tidsresenärens hustru och själens osaliga längtan som båda fått hur många bra recensioner som helst. Om det inte vore för att de är så tjocka båda två hade jag läst dem för länge sedan. Jag har precis som du skräck för tjockisar. Med vissa böcker tänker jag att om de släppt den i 3 små delar hade jag läst den för länge sen.. Typiskt.
  - Splintered - Ett spontanköp och i ärlighetens namn lite av ett misstag. Tveksam till om den är något för mig, men står i bokhyllan gör den.

  - Mitt liv som halvtidsindian äger jag inte själv, men vart nära o köpa flera ggr. Synd det är så mkt man vill läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen :) Känner att Momo bör läsas snart, den lär ju gå fort och jag har ju varit nyfiken på den i snart tjugo år! :0

   Radera
 2. Man ler igenkännande när du te.x säger att du har köpt böcker för att de är snygga, eller att någon har tipsat och så blir de bara liggande. Några som du visade står även olästa i min hylla :) Såg att du hade Myteriet på Bounty bland dina olästa. Jag tyckte att den var riktigt bra.Hos mig är det inte heller under kontroll. När jag hörde om Annas hyllvärmartävling så räknade jag mina böcker och kunde konstatera att jag hade 255 böcker olästa och sedan dess har jag köpt 10 till. Hmmm... inte så bra. Så jag skall också försöka koncentrera mig på att läsa de jag har i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, då ligger jag i lä! Senaste räkningen hos mig landade på 100 olästa böcker 1 januari - och sedan läste jag fyra i januari så jäkligt glad att det inte är tresiffrigt längre. Heja dig med dina hyllvärmare!

   Radera
 3. Det är så skönt att titta på såna här videos då man inte behöver känna sig ensam med sin enorma TBR-hög ;) Nu till lite Bella-tips:

  Böcker att prioritera: 1) Splintered, helt underbar! Magisk och färgglad retelling. Och sen har den inte ett slut som inte har ett slut heller, vilket jag vet att du brukar ha lite problem med ^^ 2) Konsten att vara kvinna, tror inte jag behöver motivera detta ;)

  Möjliga buddy-reads: 1) American Gods, vet att vi nämnt det tidigare men tror inte vi bestämde något. Ett sommarprojekt kanske? 2) The Land of Stories, middle-grade fantasy med insvep av sagor, låter ju hur mysig som helst! :D

  Och för att pusha dig lite på City of Glass. Jag tyckte nog den var bäst av de alla tre och då var jag inte ett jättefan av serien överlag. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter fint, jag tar det i beaktande.
   American Gods i sommar låter bra! Kanske kan man få igång läsningen efter skolan sen (slutar 1 maj) - vi får försöka komma ihåg det när det närmar sig! :D

   Radera
 4. Tror att jag blev lite nämnd också i den här videon ;-)

  Lite tips:
  Trodde jag hade övertalat alla att läsa Själens osaliga längtan.

  The Land of stories läser jag just nu, skitmysig!!! Men serien verkar tyvärr inte vara avslutad ännu.

  Konsten att vara kvinna. Väldigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst blev du det, sorry missade det :)

   Det är faktiskt främst din förtjänst att jag dragit hem Själens osaliga längtan från secondhand (två gånger t o m!) ;)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...