torsdag 10 januari 2013

Vad jag lyssnar på när jag inget vill höra

När jag läser vill jag att boken ska dominera. Handling, karaktärer och miljö ska svepa med mig oavsett vad som händer runtomkring. Så hur bär jag mig åt? Jag vänder ryggen åt allt som rör sig, lyser för skarpt eller blinkar. Sen blir det spellistan Easy Now där jag samlat musik som för mig sätter sagostämning utan att inkräkta för mycket på uppmärksamheten.


13 timmar musik. Mycket Vangelis och Ludovico Einaudi på den här. <3 Kan tydligen inte ändra vilka låtar som syns här, de är inte direkt representativa :S

Ibland kan jag läsa när tvn går, men jag har märkt att det beror på språket. Läser jag en bok på svenska blir jag grymt störd av att höra svenska på tv. (Eller folk som pratar.) Däremot kan ett engelskspråkigt program gå mig helt förbi, eller ett svenskt om jag läser på engelska. Är detta något ni har märkt?

Vad har ni som bakgrundsljud när ni läser? Någon spellista man kan få tjuvlyssna på? :)

 

Jag har lite mysko lyssnarvanor (tydligen), när jag är ute och springer/joggar/hasar i skogen har jag en låt på repeat. Jag har helt ärligt lyssnat på en och samma låt om och om igen varje gång jag varit ute och flåsat sen i somras. Sån är jag! Här är låten (och videon! Åh, videon).

2 kommentarer:

  1. Jag brukar lyssna på något lugnt och stilla. Just nu är det mycket Michael Kiwanuka, Benjamin Francis Leftwich och Sanders Bohlke

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...