torsdag 31 januari 2013

Nytillskott #21

om1

Glädje och ilska idag. Glädje pga. fina böcker, ilska pga. misshandlade fina böcker. Här är senaste veckans nykomlingar i bokhyllan!

17 kommentarer:

 1. Gillar dina videos!

  Så himla tråkigt det är när böcker blir skadade, man betalar ju för att få dem hela liksom.. Dock har det bara hänt EN gång att jag har fått en skadad bok från adlibirs, eller bara en som har varit tydlig, du verkar ha större otur :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det händer mig alldeles för ofta :( jag hade ju aldrig betalat fullpris för en så pass skadad bok i fysisk butik så det känns riktigt surt att få hem dem transportskadade. Usch och fy!

   Radera
  2. Nej men hade ju aldrig själv valt att ta den! Men jag är faktiskt lite skeptiskt till dessa kartonger dom skickar dom i. Jag jobbar på Shell och vi lämnar ut paket från Schenker delvis både adlibris och Bokus och ofta kan man se att kartongerna blir söndriga och ibland är dom helt öppna i hörnen och så. Borde det inte vara bättre att skicka i kartong som Amazon gör?

   Radera
  3. Vanligtvis tycker jag adlibris förpackningar klarar sig bra, det är ju två lager kartong in till böckerna. Bokus däremot: Deras paket är ofta för stora för böckerna, (för att inte tala om bonniers jättekartonger) så de kasar omkring och blir repiga och ibland har de fastnat i adressfönstret och fnasats sönder en del :( När jag beställde från amazon kom de i små kartonger, som bokus fast utan kasandet. Book Depository skickade i bubbelpåsar. Vanligtvis är jag skeptisk till sådana mjuka förpackningar men de har hittills klarat sig bättre än många adlibris-/bokusbeställningar. Man ska nog ha en del tur för att få hem dem helskinnade...

   Radera
  4. Håller verkligen med om bokus kartongerna, jag ska alltid få mina i brevlådan men dom gör kartongerna så stora så de får aldrig plats i brevlådan, fast man bara beställt några pocketböcker typ..

   Men mycket beror nog på hur paketen behandlas av dom som fraktar dom, jag vet en del som bara slänger ner paketen och då går det ju lite som det går...

   Radera
  5. ojdå glöm vad jag sa, två av böckerna som jag har läst denna månaden hade visst blivit fraktskadade av 5 böcker...

   Radera
  6. Det där med att inte få paketen i brevlådan är också riktigt irriterande. Särskilt som jag inte direkt har postombudet runt hörnet utan avsides några kilometer bort (dit jag aldrig tar mig i andra ärenden än just pakethämtning). Men det beror mycket på hurdan brevbärare man har. Den jag har nu är jättesnäll och pusslar ner så många paket han bara kan, plus att han har koll på vädret: Om det är regnrisk är han noga med att brevlådan går att stänga, om det är uppehållsväder som gäller så sticker adlibrispaketen glada upp ur den ^^

   Radera
 2. Det är såååå irriterande när böckerna kommer skadade vid köp från nätet. Precis som när posten totaldemolerar mina fina magasin som jag prenumererar på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, jobbigt. Vad har du för brevlåda? Jag praoade på posten på högstadiet och blev snabbt vansinnig på brevinkast som helt klart inte var gjorde för att kasta in några brev. Rev sönder flera fingrar och reklambuntar på trånga vassa brevlådor >_< Men om det händer ofta borde du ju kunna säga till brevbäraren. Är det denne som knölar sönder dem så kan ju en vänlig tillsägelse hjälpa (om vederbörande inte är ett as) och om de är skadade redan innan de når brevbäraren så kanske de kan klaga åt dig? Att betala fullpris för skadat gods är inte rätt!

   Radera
  2. Vi har väldigt moderna och välanpassade brevboxar nere i trapphuset. Men det spelar ingen roll. Värt är det med tidningar som inte kommer inplastade.

   Radera
  3. Då borde det väl inte vara så förbaskat svårt att leverera hela grejer, kan man tycka.

   Radera
 3. Visst är det otroligt tråkigt att få hem skadade böcker. Man blir verkligen så ledsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aah :( Hade bokhandeln i staun haft alla böcker jag vill ha hade det varit värt att köpa de snygga-snygga böckerna där istället, då vet man åtminstone vad man betalar för.

   Radera
 4. Seriealbum på 400 sidor var inte dåligt, hehe :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ökar salivproduktionen lite grann, ja! :D

   Radera
 5. Svar
  1. Haha, tack! Kul å höra, känner mig alltid så fånig när jag spelar in och redigerar dem. Trevligt att de gör någon glad ^^

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...