fredag 6 juli 2012

Bokbloggsjerka 6-9 juni: Bokformat

Veckans jerka från Annika!
Vilket bokformat föredrar du?

 

Som vanligt är det lättare att gnälla på det jag inte gillar än att skriva om det jag faktiskt tycker är bra. (Jöskes, är jag så negativ?) Men gör här ett försök:

Pocket! Eller storpocket, snarare. Eller räknas de som häftade? Jag har problem med sånt här – vad är vad? Ibland kan en bok med samma ISBN stå som häftad i en nätaffär och som pocket i en annan. Nåja, de mindre pocketböckerna lider ofta av miniatyrtext, så därför blir det storebror för min del. Pallar inte sitta och kisa, har tillräckligt dålig syn redan som det är. Dessutom blir det mer i bokhyllan med storpocket – tycker på något vänster att de ser mer ut som riktiga böcker. Hmm, detta börjar låta riktigt luddigt, sorry!

Inbundna böcker är mysiga, men får inte alls samma fina slitage som pocketböckerna. Jag gillar när pärmens kanter blir lite lätt luddiga, men ogillar att tvingas bryta ryggen.

orm

Nej, nu måste jag få gnälla lite: Har tidigare varit väldans förtjust i danskt band, men blev ilsk när jag råkade vika sönder framsidan på Fel grav pga det danska bandet. E-böcker har jag aldrig provat, men tror inte de passar mig. Bokmaterialismen är stark – vill ju ha dem i hyllan, känna på dem och kunna visa upp dem! Excessformatet tilltalar mig inte då jag har ett stort behov av att känna att jag kommer någonstans. Alltså är bibelsidor inget för mig – läste nyligen Beauty Queens som hade riktigt tunna sidor och kände mig nästan lurad när 400 sidor bara blev en dryg centimeter i bokhyllan. Trots att jag lider av platsbrist. Fåfäng? Javisst!

 

Bonusfråga: Vad associerar du till när du hör ordet bokbloggsjerka? 

Hela bokbloggargrejen är så underbar. Tänk att få säga vad man tycker och få både instämmande kommentarer och mothugg. Varje veckoslut samlas vi runt en specifik fråga och det skapar en härlig gemenskap – Annika, vet du hur underbar du är?! Själva bokbloggsjerkan representerar i stort att ännu en vecka börjar ta slut. Jerkan är alla bokbloggares version av TGIF!

11 kommentarer:

 1. Jag föredrar också "faktiska" böcker framför för e-böcker och även ifall de tar mycket plats skulle jag aldrig sluta köpa böcker :)

  SvaraRadera
 2. De e-böcker jag läst hittills har varit låneböcker, så visst är det så. Jag vill också ha mina böcker i hyllan :)

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är Annika underbar som ordnar o grejar med detta vecka ut och vecka in?! Men hon tycker naturligtvis att det är precis lika kul som oss andra bokbloggare och jerkare ;)

  SvaraRadera
 4. Jag har också svårt att skilja på häftad och pocket, så jag kallar allting för pocket XD

  SvaraRadera
 5. Jag blir nästan generad över allt smicker. Tusen tack för att du förgyllde min dag i dag!

  P.s. kan du göra mig en tjänst och ta bort Captcha-koden så att jag och många med mig får lättare att kommentera din blogg ;-)

  SvaraRadera
 6. Danskt band är min favorit för tillfället, men storpocket (eller häftad om man vill kalla det det) har tidigare varit favoriten. Och den dugar fortfarande bra. Det är precis som du säger; fint slitage och känns mer som en riktig bok!

  SvaraRadera
 7. Håller med dig om att det är jobbigt att sitta och kisa på den lilla texten i små pocket. Visst, de är praktiska, men jag vill slappna av när jag läser också!

  SvaraRadera
 8. Fast pocket är bra att ha i handväskan.

  SvaraRadera
 9. Håller med om att e-bok inte känns riktigt på riktigt!

  SvaraRadera
 10. Jag kan bara hålla med... Bokmaterialismen är nog ganska djupt rotad i mig också :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...