tisdag 11 februari 2014

Bokrea 2014: Maxi

Förra året hade Maxi den bästa bokrean, nu ska vi ta oss en titt på utbudet i år.


Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs
En gammal bloggfavorit, i synnerhet innan den kom ut. Tyvärr skrämde de många besvikna läsarnas omdömen bort mig. Kanske är det snart dags för mig och andra som hittills inte vågat chansa? Tjusig är den iallafall.
Maxis reapris: 59 krRävjakten av Sven Nordqvist
Ingen har väl missat hur mycket jag gillar Sven Nordqvist och böckerna om Pettson och Findus? Den här har jag ännu inte så det får allt bli en tripp till Maxi på bokreastarten.
Maxis reapris: 39 krStephen Kings böcker
Maxi verkar ha satsat på Stephen King i år, jag tappade snabbt räkningen av hur många olika titlar det fanns eftersom jag inte tror att hans böcker är något för mig.
Maxis reapris: fr. 29 kr/stTitanic: de sista bilderna av Robert Ballad och Ian Coutts
Den här boken syntes både här och där när den kom ut och när den nu börjar bli spontanköpsbillig kan det hända att jag efter en genombläddring råkar lägga den i reakorgen.
Maxis reapris: 79 kr


Vindar från Arktis av Staffan Widstrand och Magnus Elander
Denna kaffebordsbok vet jag egentligen inte mycket om, men den verkar bekant, förmodligen för att den blev Årets pandabok 2009. Tokbillig och värd att kolla upp i butik!
Maxis reapris: 39 krÄkta vara: guide till oförfalskad mat av Mats-Eric Nilsson
En bok fler borde läsa – jag förstår inte hur man kan ha så dålig koll på vad man äter. Skaffa er koll, folk!
Maxis reapris: 39 kr


5:2-kokboken av Angela Dowden
Vissa fastedagar har jag noll lust att laga mat och är helt tom på idéer. Ser jag den här i butik ska jag bläddra lite och se om det är något att ha.
Maxis reapris: 69 kr


 

Och sedan hittade jag inte mer. Roligare utbud i fjol, men efter galenskaperna hos bokus är det kanske lika bra att jag slapp bli för fattig här med.

 

Vilka fynd har du hittat?

8 kommentarer:

 1. har inte hittat något speciellt hos nätbokhandlarna. Blir nog att kika i de butikerna som brukar rea böcker när bokrean drar igång istället. Hoppas man hittar något trevligt! Carrie köpte maken på förra årets bokrea.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker rean, både på nätet och i butik, är mestadels för förutsägbar. Men kommer åka en sväng 25 feb och leta ändå, hoppas på något oväntat :)

   Radera
 2. Förutom Mumin-böcker (vilket jag har tappat hakan över), så har jag sett Gardells böcker (Torka aldrig...) som jag länge velat läsa. Dock var det inga superpriser, men samtidigt så vet jag ju nästan med säkerhet att dom är bra och värda pengarna!

  Något annat jag förvånades över är att Terry Goodkinds serie "Sanningens Svärd" säljs för 39:-/st på adlibris! Inte alla böckerna, men nästan så! Det är ju som min kompis sa: -Dom ger ju bort böckerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig läst Terry Goodkinds böcker och har sagt åt mig själv att jag inte ska köpa på mig en massa långa serier på årets rea (vilket jag annars gör varje år)...

   Alltså Muminböckerna... Är det inte grymt jäkla billigt?! :0 Tyvärr är jag inte helt övertygad om att jag kommer gilla dem och vågar därför inte riktigt köpa. Usch, så räddharig jag blev nu

   Radera
 3. Jag har hittat MASSA böcker jag vill köpa, måste nog dock fundera hur jag ska prioritera..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag känner att jag skjuter mig lite i foten när jag köper på mig för mycket som jag aldrig läser... Men det är ju kul ändå ;)

   Radera
 4. Ni har väl förhandsbokat "Rävjakten"?
  http://www.icahemma.se/ravjakten-p-17208-c-657.aspx?externalsearch=1

  "Stora boken om Mumin" verkar redan vara sutsåld på Bokus
  http://www.bokus.com/bok/9789150109047/stora-boken-om-mumin/

  /]-[ildeQ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag har inte förhandsbokat men ska leta efter den på reamorgonen. När det gäller bokus så fick jag också meddelande om att böcker jag beställt inte finns längre. Det kommer nog ett argt inlägg om detta för det är riktigt irriterande och händer på tok för ofta!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...