tisdag 13 oktober 2015

Två böcker om sex

Förväntningarna var höga, för böcker där det hettar till kan ju vara riktigt spännande och slukas i ett nafs. Här följer mina tankar om två sexiga böcker som jag läste i september.

Jag hade gärna skrivit ett sprudlande inlägg, men nu blir det tyvärr ett inlägg om de problem jag haft med dessa båda böcker, för det har inte varit obehindrad läsning. När det gäller Lady Chatterleys älskare är problemet det låga tempot. Det tog mig nästan en månad att komma igenom 150 sidor och nu känner jag att det är nog.
   Snabb sammanfattning: Lord Chatterley kommer tillbaka från kriget och är förlamad från midjan och ner. Han vill ha en arvinge men kan inte producera någon själv och uppmuntrar därför sin fru att skaffa sig älskare, så hon ser sig omkring och skaffar sig några, men så värst sexigt är det inte. Själva berättelsen funkar för mig, men tempot är så förgrymmat lågt. Efter 165 sidor har det bara hettat till ordentligt mellan Lady Chatterley och hennes älskare en enda gång: I’m bored, so bored. Kanske återvänder jag nångång till denna klassiker, men nu får det räcka för den här gången.

svenska: adlibris bokus cdon | engelska: adlibris bokus cdon

 

Den andra boken jag tog mig an var The Incorrigible, en ny piratfantasysexig bok som hade kunnat vara hur bra som helst och jag ville så gärna gilla den! Men nej, jag har problem även här. För det första tycker jag att fantasykopplingen är avlägsen och onödig, hade vi inte klarat oss lika bra utan drakar och annat påhitt? Jag tycker helt enkelt inte att fantasyelementen gav något. För det andra: sexet. Det är något med sexet som inte funkar för mig och jag tror att det beror på att jag inte bryr mig om karaktärerna.
   Vad den här boken hade behövt är en gripande berättelse, något som för oss framåt. För som det är nu är det en huvudperson som klär sig som man ena dagen och kvinna den andra, som har sex med en massa olika människor på en massa olika sätt och det fångar mig inte. Tyvärr var alltså inte heller detta någon höjdare och betyget landar på en svag tvåa.

adlibris bokus cdon

Har du något tips på en bra sexig bok?

4 kommentarer:

 1. Har själv inte läst någon av dem men jag har hört en hel del om The Incorrigible. Har lite svårt för böcker där erotiken är huvudfokuset och det inte finns någon direkt handling runtomkring. Gillar när det finns där som krydda men inte mer än så. Just nu läser jag en novellsamling som heter "Längtan" som innehåller erotiska noveller och visst är det några som gör mig intresserad men samtidigt är det lite långtråkigt att enbart läsa om sexet utan allt runtomkring ^^ Känns inte som en bok där man läser allt i ett svep utan kanske snarare en novell lite då och då, när man känner för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med i allt, har allmänt svårt för noveller (jag hinner aldrig fatta tycke för personer, handling och annat innan det tar slut) och sexiga noveller brukar inte alls funka - nej, ge mig istället en tjock och sexig bok där jag hinner grotta ner mig i huvudpersonerna, bli tonårskär och galen!

   Radera
 2. Tråkigt att du inte tyckte om Lady Chatterley. Jag bara älskade den redan första gången jag läste den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste ju finnas något i den som jag inte ser, för det är ju rätt många som verkligen gillar den.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...