torsdag 7 maj 2015

Liebster Blog Award 2015

Det har blivit skrämmande få inlägg här på bloggen senaste åtta månaderna. Men så dök en kommentar upp från goa Bella, där hon taggat mig i hopp om att jag skulle komma igång och blogga igen. And why not? Nu är ju min utbildning slut, nu har jag ju lärt mig allt. (Pyttsan!) Nu har jag ju tid och lust igen! Det är alltså dags för mig att mottaga inte mindre än två Liebster Blog Awards. Det går alltså ut på att svara på elva frågor från den som taggar en och vi börjar med frågorna från Bella.

elenforsythiabokskog

1. Vi börjar enkelt. Vad läser du just nu och vad tycker du om den? City of Glass, inte superbra, men jag har velat läsa ut den i flera dagar nu och kan inte komma på var jag lagt den. Var är du lilla bok?!

2. Har du någon favorit som du ser fram emot i sommarens utgivning? Nä, jag har inte en susning om vad som kommer i sommar. Bad book potato. Very, very bad…

3. Det där med att hitta en skön läsställning är alltid ett problem, åtminstone för mig. Hur brukar du sitta och läsa och hur brukar du lösa den eviga fajten mot obekvämligheten? Jag ligger på rygg en stund, en timme kanske. Men sen blir det ju grymt obekvämt, så antingen tröttnar jag på att läsa (är den rastlösa typen), eller så försöker jag ligga på sidan, vilket aldrig funkar.

4. Nämn en serie som du absolut inte kunde få nog av. Och nej, Harry Potter gills inte ;) Jaha? Nähä? Men då blir det väl The Castle Series av Steph Swainston, för jag blev så kär i Jant.

5. Vilken var den senaste 5-stjärnor-boken du läste? Handbok till köksträdgården! :D Mumselimumsmums!

6. Vilken filmatisering av en bok var så dålig att den inte borde ha blivit filmatiserad? City of Bones? Den var inte lysande. Men det var iofs inte Beautiful Creatures, Life of Pi eller The Maze Runner heller – fast ingen av de jag nämnt här var ju heller böcker som jag gillade.

insta7insta6

7. Favoritcitat från en bok du läst nyligen?  Ska man kunna sånt bara sådär? ‘Cause I don’t… Men läste precis detta i Största trädgårdshjälpen där Gunnel  Carlson skriver: “Den perfekta trädgården finns inte. Ingen har den och därför behöver du inte heller sträva efter den.” (s. 9) Jag försöker anamma den tanken, men ibland tar perfektionisten över – it’s a constant battle!

8. Vad fick dig att börja bokblogga? Jag skulle berätta för en kompis att jag ätit bakpotatis i staun, men fingrarna slant och jag råkade skriva bokpotatis istället. Idén föddes och genomfördes inom en vecka – BAM!

9. Vad har du för intressen utöver böcker och läsning? Det finns hur mycket som helst, men det som de senaste åtta månaderna ätit upp all min tid är trädgårdträdgårdträdgårdträdgård!!!

10. Marry, kiss or kill? Ron Weasley (Harry Potter), Peeta Mellark (Hunger Games) och Tobias "Four" Eaton (Divergent)  Sorry, Four, men jag känner inte dig, så… Kill! Sedan kysser jag gladeligen Peeta lite och en Weasley är ju alltid en Weasley, även om det är inte Fred…

11. Ditt absoluta favorithusdjur och varför? Ett som jag redan har, eller får man drömma lite? För jag har sex ledsna fiskar i ett akvarium (och femtioelva glada silverfiskar på golvet, förmodligen), men vill ha katt. Och hund. Men främst katt, älskar deras egenhet, deras ickebehov av att vara människor till lags.

 

insta4insta2

 

Nu hade man kunnat tro att jag var färdig för idag, men så fick jag en Liebster Blog Award från Elina också, så här kommer elva frågor och svar till :]

Vilken/vilka titlar läser du just nu? City of Glass, se ovan. Men även en hel drös trädgårdsböcker som jag hoppas att jag får ro till att berätta mer om på bloggen framöver :)

Vilken bok är din senaste wow-upplevelse? Haha, Handbok för köksträdgården såklart! Har ni koordinerat era frågor, tro? ;)

Hur markerar du på vilken sida du är? Bokmärke i form av ett riktigt bokmärke (typ de man får från Book Depository) eller ett spelkort från en kortlek jag haft i snart tjugo år. Har även på senare tid gjort egna med fåglar på, som jag verkligen gillar! Kanske jag skulle visa upp dem för er :]

Kan du boktipsa om en läsvärd tjockis till bok? Stora döden av Dick Harrison var riktigt bra. Det kan ju bero på att jag är digerdödsnördig, men jag tyckte den var både spännande och lättläst. Min recension hittar du här.

Kan du boktipsa om en läsvärd tunnis? Jag gillar oftast inte tunnisar eftersom jag inte hinner bygga upp en relation till boken och karaktärerna, men Lord of the Flies var väl ganska kort?

chili

Vilken bok (som du inte äger) önskar du att du ägde just nu? Mitt trädgårdsår av John Taylor – den verkar hur tjusig som helst och står på önskelistan inför 30årsdagen. Fingers crossed!

Påverkar våren din läsning på något sätt? Det blir mindre tid för läsning eftersom världen utanför pockar på uppmärksamhet lite mer enträget än under vintermånaderna. Desto ljusare det blir desto större blir min längtan efter böcker om mat, växter och liknande, samt för fluffiga deckare (typ Damerans detektivbyrå) som jagi nte alls läser under resten av året.

Vilken läsvärd författare upptäckte du senast? Jag har inte en susning… Med mitt åttamånadersuppehåll från bloggen har jag liksom tappat kollen på min läsning. Bättring utlovas närmsta månaderna!

Finns det någon genre du undviker? Deckare, som sagt… Och noveller, har så svårt för noveller.

Finns det någon genre som du knappt kan låta bli? Grafiska romaner är ju för jäkla skoj!

Lånar du någonsin böcker på bibliotek? Det händer. Inte ofta, men det händer.

 

insta5insta3

 

Och där får det räcka – tack till Bella och Elina för omtanken och utmärkelsen! Jag väljer att inte tagga vidare då denna vandrat runt bland bokbloggarna ett bra tag nu.
   Det var ett tag sedan, men jag har ju fått denna fina utmärkelse även tidigare – här har ni mina svar på de frågor jag fick 2013.

Tack för idag!

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Jag har nominerat dig att göra den här taggen också, här: http://bockermedjohanna.blogspot.se/2015/05/liebster-award.html haha! Absolut inget måste att svara på frågorna, men vore kul om du har tid/lust! :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...