torsdag 14 mars 2013

Bokcirkeln sammanfattar: Beautiful Creatures

Bokcirkeln består av potaten (jag) och fina Castleflax. Ibland läser vi samma bok samtidigt – då kallas det bokcirkel!

Det blev en något oredig bokcirkelläsning den här gången. Vi var allt annat än koordinerade och pratade ihop oss först efter att vi sett filmen. Nåja, här följer ett försök till sammanfattning av boken Beautiful Creatures som vi läste i januari.

 

Beautiful Creatures
Kami Garcia & Margaret Stohl 2010
Penguin
563 sidor
ISBN: 9780141326085
Caster Chronicles #1
Goodreads-snitt: 3,80

häftad: adlibris bokus

Svenska
inbunden:
adlibris bokus

 

Det bästa med den här boken är nog karaktärerna. Särskilt Lenas häxsläktingar är intressanta och underhållande. Potaten stör sig däremot ordentligt på bibliotekarien Marian som verkar helt inkapabel att komma på något eget, finns det en enda diskussion där hon inte citerar någon annan? Först tyckte jag det var lite kufigt trevligt men sen blev det bara för mycket och jag saknade henne inte alls i filmen.

Själva historien har sina positiva sidor men det är för stereotyptätt. Hela tonårssvängen är precis som vanligt med coola gänget, sportfånar och skolbal. Vi har sett det förut och det blir snabbt blahaigt. Men största irritationsmomentet är längden. Det känns som de bägge författarna inte riktigt kommit överens och försökt kompromissa och få med allt istället för att trimma och tajta till berättelsen. Den här tegelstenen är inte bara tjock utan blir bitvis även seg och omständig. Potaten hade förmodligen inte läst ut den överhuvudtaget om vi inte läst för bokcirkeln.

Efter att ha sett filmen går våra åsikter lite isär. Castleflax saknade för många roliga detaljer i filmatiseringen och tyckte därför att boken var bättre, medan potaten föredrog den något mer fartfyllda filmen framför boken som aldrig ville ta slut. Oavsett vilket kan vi inte påstå att varken bok eller film var någon riktig höjdare. Vårt samlade betyg för boken blir en ganska svag tvåa och det ska mycket till för att vi ska råka fortsätta läsa serien.

Något annat att tillägga? Ja, Emmy Rossum!

emmy rossum in beautiful creatures wallpaper Emmy Rossum Interview For Beautiful Creatures
Bild snodd här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...