söndag 31 augusti 2014

Färdig med Fangirl

Det är dags att sammanfatta läsningen av Fangirl, boken jag och Johanna (och några till) läst tillsammans nu i augusti. Om du hänger med i min tillvaro så vet du att det hänt grejer senaste månaden, jag har gått från att vara uppbokad två timmar i veckan till att gå i skolan 9-16 varje dag. Läsningen har fått stå tillbaka men nu är Fangirl slut (och jag också).
   Detta blir en allmän recension av boken, här är länkar till mina tankar efter första, andra och tredje veckornas läsning.

I Fangirl lär vi känna Cath, en rätt försiktig tjej som fram tills nu levt ihop med sin utåtriktade tvillingsyster Wren. De har gjort allt ihop, men inför collegestarten börjar Wren skaffa sig ett liv där Cath får allt mindre plats. Det är inte snyggt gjort och både jag och Johanna tyckte oerhört illa om Wren när hon stängde ute Cath och behandlade henne som skit. Men första året på college innebär dessbättre en del fina nya bekantskaper och vi följer Cath när hon stapplar sig fram socialt och skriver fanfiction för en storpublik på nätet. Just fanfiction-bitarna gjorde det hela mer intressant för mig, jag kan annars ha lite svårt för contemporary (svensk term för detta sökes).
   Början av boken gick som en dans att läsa och karaktärerna fick mig att trivas, men halvvägs någonstans tappade den. Bitvis var boken riktigt jobbig att läsa pga. Wren: syskon som inte tar hand om varandra kryper verkligen in under skinnet på mig. Jag kände dessvärre mot slutet att det inte hände något, det fanns ingen konflikt jag egentligen ville se löst och det puttrade bara på. Näst efter syskonsveket från Wren är detta småputtrande mitt största problem med Fangirl och betyget svalnade till en trea, det kändes inte som att vi kom någonstans, trots att de övernaturliga fanfictionbitarna hjälpte för att hålla intresset uppe. Om jag kommer läsa mer från Rainbow Rowell får framtiden utvisa.

Tack till Johanna och er andra som varit med och läst Fangirl nu i augusti!

 

Fangirl
Rainbow Rowell 2013
Macmillan 2014
461 sidor
ISBN: 9781447263227
goodreads-snitt: 4,22

adlibris bokus cdon

1 kommentar:

  1. Jag halkade ju efter redan efter första helgen, tråkigt nog - men jag *kommer* att läsa klart den :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...