onsdag 7 augusti 2013

5:2-rapport: fram med måttbandet!

Efter två månader med 5:2-metoden tänkte jag att det var dags att ta reda på hur det går – här ska mätas!

måttband

(Ifall du undrar: vad är 5:2?)

Innan jag började var jag faktiskt så duktig att jag mätte både här och där på mig själv, för att ha något att jämföra med. Dessutom har jag ju haft stenkoll på vikten hela vägen. Men vi börjar med måtten som jag inte alls har kollat; de är lika mycket överraskning för mig som för er. Här har ni de delar jag mätt samt skillnaden idag mot hur det var 5 juni.

Hals: ±0cm
Överarm, vänster: –1,5cm
Överarm, höger: –3,5cm
Byst: Inget jämförbart resultat, minns inte om/vilken bh jag hade. Smart!
Smalast (bålen): –0,5cm
Vid naveln: –0,5cm
Stuss: –4cm
Lår, vänster: –2,5cm
Lår, höger: –3,5cm

Mest anmärkningsvärd tycker jag ändå att högerarmen är, hur i hela fridens dar gick det till?! Båda mättillfällena är morgon före frukost, efter en vanlig ätardag (eftersom jag misstänker att det kan vara mindre mat i matspjälkningssystemet dag efter fasta). Däremot kan vätskenivåerna skilja sig något åt, kanske är det därför det bara blev en halv centimeter runt midjan, kanske drog jag olika hårt i måttbandet eller andades olika djupt? Eller så är jag fortfarande ungefär lika stor runt magen. Mått som jag däremot inte kan strula till är ju armar, ben och stuss; jag är riktigt nöjd med att ha tappat 4cm på stussen bara genom att äta lite annorlunda två dagar i veckan – vackert!

 

Jag har inte tränat alls i sommar som jag gör annars, eftersom det är sommaruppehåll med det mesta. Det har därför bara blivit löpning 2-3 gånger i veckan och inte mycket mer. Förra veckan började jag köra lite styrka på gym och nästa vecka börjar zumban igen, kanske kan det hjälpa till att sätta fart på fettåtgången igen för jag verkar ha fastnat på en platå och har inte gått ner nämnvärt på 2 veckor. När vi ändå talar om vikten:

-6,1kg! Jag är nere på nivåer jag inte varit på sedan hösten 2011 :) And I ain’t stopping now!

BMI: –2,1! Det är långt kvar till vad WHO tycker är hälsosamt (18,5-24,9) men det är ändå en hel del lägre än innan, på ganska kort tid och utan att lida dessutom.

bild

 

Apropå lida; hur jobbigt har det varit? Inte så särskilt; visst kommer sötsuget ibland på fasteeftermiddagarna, visst har jag känt mig seg och matt en del dagar, men det är hanterbart och beror oftast på uttråkning eller vätskebrist och då får man faktiskt skylla sig själv. Dessutom är det alltmer sällan som det händer, som ni kan se till höger: här är allt jag gnölat efter de första nio veckorna under mina fastedagar.

Vet inte om jag har något mer att säga just nu, bara: HäYa MäY! :D

 

Läs gärna mina inlägg rörande 5:2 här.

6 kommentarer:

 1. Åh vad roligt, grattis! Blir riktigt imponerad :D Heja Elen!

  SvaraRadera
 2. Shit va roligt! Blev as förvånad över armresultatet också! Har tänkt att jag också ska prova detta nu när jag flyttar, blir lite svårt att göra det när man bor hemma och inte mamma och pappa vill dieta ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill du veta en hemlis? Jag bor också hemma, men säg det inte till någon ;) Jag och mina föräldrar har anpassat oss till varandra. Ibland lagar jag min mat helt separat och äter ensam (mina föräldrar brukar dessutom äta alldeles för sent om kvällarna och jag vill ha mat senast kl 19.00 när jag fastar), men oftast när jag har kycklingröra så äter de också kyckling, när de grillar så grillar också jag, i måndags åt vi soppa allihop - så det går! :) I början hade de svårt att komma ihåg att jag inte skulle äta så mkt på måndagar och torsdagar och pappa köper fortfarande för många frallor vissa fastemornar, men det är ju inte hela världen :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...