tisdag 9 februari 2016

Bokrea 2016: bokus

Ojojoj, ni vet väl vad som händer i februari? Vi frossar i förbokningarna till bokrean såklart! Jag är som bekant en lusfattig trädgårdsmästarstudent, men nu är ju böckerna lite mindre dyra än vanligt – kanske dags att unna sig något? Här kommer det intressanta jag hittat i bokus reautbud.

Hela Graceling-trilogin på svenska för 169 kr – en av de bättre fantasyserierna jag tagit mig igenom. Mina recensioner hittar du här.
Bokus reapris per styck: 59 kr
Ken Folletts böcker, hela trilogin för 229 kr – jag har redan bok ett och två, båda köpta på rea, så nöjer mig med sista delen, Evighetens rand, för 79 kr.
Bokus paketpris: 229 kr

Se upp för krokodilen! En trevlig och fin barnbok som jag läste för ett tag sedan, se recensionen här.
Bokus reapris: 49 kr


Pojken som svävade verkar så fin. Jag köpte Pojken som sprang bort billigt på rean förra året (eller året innan? hmm, tiden går fort) och eftersom jag inte läst den än kanske jag inte borde köpa denna? Men jag vill ju…
Bokus reapris: 45 kr
Tur gånger tre seglar in under min radar med jämna mellanrum, allt pga. det tjusiga omslaget. Sedan gör det ju inget att den verkar bra heller ;)
Bokus reapris: 59 krMamette är en av de gulligaste, härligaste serierna jag någonsin läst. Denna lilla söta tant lyser upp min tillvaro och jag kan inte sluta rekommendera alla att läsa den – LÄS, LÄS, LÄS!!! Min bildrika recension hittar du här!
Bokus reapris: 69 kr
 Farlig förmåga är första boken i en serie om häxor. Jag läste, jag gillade och jag satt faktiskt häromdagen och hoppades att del två och tre skulle reas ut så jag kunde köpa hem dem. Nu får vi nöja oss med första boken… Här hittar du min recension.
Bokus reapris: 59 kr


Oceanen vid vägens slut läste jag på engelska och kanske borde du också hålla dig till originalspråk, men bara läs den! Neil Gaiman är grym på det han gör. Min kortrecension hittar du här.
Bokus reapris: 75 kr


Pappersstäder är den bästa John Green-bok jag läst. Kanske lite för att jag är kartnörd, kanske bara för att det är en riktigt bra bok. Min recension hittar du här.
Bokus reapris: 69 kr


Jag, En är en riktigt, riktigt bra bok! Om du någonsin funderat på att läsa den så ta dig nu i kragen och gör det. Bara gör det! Min recension hittar du här.
Bokus reapris: 39 kr


Den röda grevinnan är en bok jag sneglat åt länge, nu är den tokbillig! Augustprisvinnare 2010.
Bokus reapris: 29 krHarry Potter-böcker för 15 kr/st – men aldrig de delarna jag saknar… här och här.


Stark som en björn, snabb som en örn. Kalles fina bok, Kalles fiiina boook! Recension här.
Bokus reapris: 69 kr

Galen i humlor
är boken som fler behöver läsa – ALLA! Vi kan nämligen inte klara oss utan pollinatörer och nu håller de på att försvinna. Det måste lösas, det kan bara inte få fortsätta. Det här är viktigt på riktigt. Jag kommer att läsa den här boken 2016 – gör det du också.
Bokus reapris: 99 krRätt ur jorden – handbok i självhushållning har fått riktigt fina recensioner, men jag är lite kräsen när det kommer till trädgårdsböcker och vill helst bläddra i denna innan jag bestämmer mig.
Bokus reapris: 79 kr (69 kr med medmera-kort)


Konsten att odla staden är en tjusig bok om stadsodling som jag sträckläste förra veckan för en uppgift i skolan. Förhoppningsvis orkar jag skriva ihop en mer utförlig recension snart, gillade verkligen den.
Bokus reapris: 109 krGrejen med verb är en bok som helt klart måste stå i bokhyllan hos en språkfanat. Och språkfanat är vad jag är.
Bokus reapris: 59 kr (49 kr med Medmera-kort)


De introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns är en bok som redan står hemma hos mig och som ska läsas 2016. Oavsett om du är introvert eller extrovert tycker jag det är viktigt att skaffa sig förståelse för hur denna stora del av befolkningen fungerar, när vi annars mest bryr oss om de som skriker högst.
Bokus reapris: 79 kr


Den krympande hustrun verkar vara en härlig liten bok, här är den inläst av Morgan Alling och kostar mindre än att ta bussen in till bibblan.
Bokus reapris: 19 kr


Sword Princess Amaltea, bok 1 är riktigt bra svensk fantasymanga där könsrollerna ställs på ända. Läs! Min recension hittar du här.
Bokus reapris: 69 kr
Och det var det hela. Vad har du hittat på bokus bokrea i år?

2 kommentarer:

  1. Ken Follets böcker var jag på vippen att beställa. Men det blev lita andra istället. Kika gärna på bloggen om du är nyfiken på vilka :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...