söndag 31 augusti 2014

Färdig med Fangirl

Det är dags att sammanfatta läsningen av Fangirl, boken jag och Johanna (och några till) läst tillsammans nu i augusti. Om du hänger med i min tillvaro så vet du att det hänt grejer senaste månaden, jag har gått från att vara uppbokad två timmar i veckan till att gå i skolan 9-16 varje dag. Läsningen har fått stå tillbaka men nu är Fangirl slut (och jag också).
   Detta blir en allmän recension av boken, här är länkar till mina tankar efter första, andra och tredje veckornas läsning.

I Fangirl lär vi känna Cath, en rätt försiktig tjej som fram tills nu levt ihop med sin utåtriktade tvillingsyster Wren. De har gjort allt ihop, men inför collegestarten börjar Wren skaffa sig ett liv där Cath får allt mindre plats. Det är inte snyggt gjort och både jag och Johanna tyckte oerhört illa om Wren när hon stängde ute Cath och behandlade henne som skit. Men första året på college innebär dessbättre en del fina nya bekantskaper och vi följer Cath när hon stapplar sig fram socialt och skriver fanfiction för en storpublik på nätet. Just fanfiction-bitarna gjorde det hela mer intressant för mig, jag kan annars ha lite svårt för contemporary (svensk term för detta sökes).
   Början av boken gick som en dans att läsa och karaktärerna fick mig att trivas, men halvvägs någonstans tappade den. Bitvis var boken riktigt jobbig att läsa pga. Wren: syskon som inte tar hand om varandra kryper verkligen in under skinnet på mig. Jag kände dessvärre mot slutet att det inte hände något, det fanns ingen konflikt jag egentligen ville se löst och det puttrade bara på. Näst efter syskonsveket från Wren är detta småputtrande mitt största problem med Fangirl och betyget svalnade till en trea, det kändes inte som att vi kom någonstans, trots att de övernaturliga fanfictionbitarna hjälpte för att hålla intresset uppe. Om jag kommer läsa mer från Rainbow Rowell får framtiden utvisa.

Tack till Johanna och er andra som varit med och läst Fangirl nu i augusti!

 

Fangirl
Rainbow Rowell 2013
Macmillan 2014
461 sidor
ISBN: 9781447263227
goodreads-snitt: 4,22

adlibris bokus cdon

onsdag 27 augusti 2014

Omslagsonsdag #55 bokserier

I helgen var jag i Norrköping och nördade mig något fruktansvärt, har du inte gjort detsamma så skynda dig innan HP-utställningen stänger! Och med huvudet fullt av Harry Potter var veckans omslagstema givet, jag vill nu se en massa snygga bokserier! (Inte bara Harry Potter, alltså.)
   I måndags började jag på en utbildning och efter två år av att fritt fått styra över min tid blir det en duktig omställning att plötsligt gå 9-16 varje vardag. Jag har helt enkelt inte hunnit göra klart det här inlägget. Fy mig! MEN det finns andra som gjort det åt mig och alla Harry Potter-nördar bör följa den här länken för att få se ett helt gäng snygga omslagsvarianter.

Standardintro: Det är inte bara jag. Jag vet att det inte bara är jag. Vi är många boktokar som gillar bokomslag; vi bryr oss om hur våra böcker ser ut och planerar våra inköp efter hur snyggt ett omslag är. Är det helt logiskt? Nä, men det bryr vi oss faktiskt inte om.
   Vill någon vara med så haka på, ni har en vecka på er innan nästa tema så visa nu upp de omslag ni tycker bäst om. Varje onsdag blir det alltså omslagsinlägg på olika teman, ni visar upp så många eller så få böcker som ni vill och ni behöver inte lägga upp inlägget just på onsdagen. Nästa veckas tema smygpresenteras (förhoppningsvis) på Bokpotaten på söndag. uppe till höger.

Detta är den utgåva av böckerna som jag förgäves letat efter senaste 5-10 åren, tycker att de är nästan charmigt fula på något vänster. Om någon har och kan tänka sig att bli av med bok 1, 3, 4 eller 7 i storpocket, snälla hör av dig!

harry potter coversharry potter covers 2

Veckans snyggaste är Harry Potter och Fenixorden, de svenska omslagen är verkligen tjusiga!

lördag 23 augusti 2014

Tredje veckan med Fangirl (s. 360)

Jag och Johanna på Sincerely Johanna bokcirklar i augusti om Fangirl av Rainbow Rowell – välkommen att haka på! Jag sätter här spoilervarning på resten av inlägget; vi har nu kommit till sidan sidan 360.


Bild snodd härifrån.

Det är lika bra att säga det direkt – jag har inte kunnat koncentrera mig på läsningen den här veckan heller och hela augusti verkar bli en rörig månad för mig. Vi får väl se hur sammansatta mina meningar blir nu när jag ska sammanfatta mina tankar.
   Största framsteget är denna gång relationen till Levi, då jag verkligen bryr mig om Cath och han ju får henne att må bra. Det kan hon minsann behöva nu när Wren ligger medvetslös och mamman plötsligt dykt upp. Har vi några tankar om hennes återkomst? Själv blir jag mest trött och ledsen, jag vet inte hur jag skulle vilja att de möttes men det här blev ju inget vidare. Trots att jag håller med Cath så vill jag att hon ska ge sin mamma en chans, en liten en, men just nu verkar Laura inte riktigt bry sig. Hon förstår att hålla avståndet, men hon verkar inte riktigt förstå hur hennes plötsliga uppbrott 2001 sabbade resten av familjen. Det är något med hela mamma-karaktären i den här boken som skaver.

Annars tycker jag boken puttrar på, men trots att vi bara har en fjärdedel kvar så känns den inte alls på väg mot slutet. Vi får väl se vart det bär av, nästa lördag ses vi på sista sidan.

 

Kolla in vad Johanna skriver denna vecka och släng i dig resten av boken så ses vi på lördag!

onsdag 20 augusti 2014

Omslagsonsdag #54 motljus

Tjoho, nu är vi tillbaka med omslagsonsdagar precis som vanligt. Denna vecka blir det bokomslag med motljus – riktigt tjusigt.

Standardintro: Det är inte bara jag. Jag vet att det inte bara är jag. Vi är många boktokar som gillar bokomslag; vi bryr oss om hur våra böcker ser ut och planerar våra inköp efter hur snyggt ett omslag är. Är det helt logiskt? Nä, men det bryr vi oss faktiskt inte om.
   Vill någon vara med så haka på, ni har en vecka på er innan nästa tema så visa nu upp de omslag ni tycker bäst om. Varje onsdag blir det alltså omslagsinlägg på olika teman, ni visar upp så många eller så få böcker som ni vill och ni behöver inte lägga upp inlägget just på onsdagen. Nästa veckas tema smygpresenteras (förhoppningsvis) på Bokpotaten på söndag. uppe till höger.

book covers backlight 1book covers backlight 2

Veckans snyggaste är While he was Away, av någon cheesy anledning :]

Vilket omslag är din favorit?

söndag 17 augusti 2014

Andra veckan med Fangirl (s. 240)

Jag och Johanna på Sincerely Johanna bokcirklar i augusti om Fangirl av Rainbow Rowell – välkommen att haka på! Mer information och lässchema finns här. Jag sätter här spoilervarning på resten av inlägget; vi har nu kommit till sidan sidan 240.

Denna vecka tänkte jag och Johanna försöka säga något smart om fanfiction-styckena som dyker upp i själva boken. Ni vet, den där texten före varje kapitel (ibland fanfiction, ibland “riktig” Simon Snow, ibland annat Simon Snowigt). Här tycker jag Rainbow Rowell är riktigt duktig på att hinta vad som ska hända utan att ge oss så mycket att vi riktigt kan gissa. Själv tror jag mig veta vad som väntar, varje kapitel, utan att kunna sätta ord på det. Det är mer som en känsla inför kapitlet än en gissning kring vad som ska hända.
   Annars tycker jag mest att fanfictionstyckena blir intressanta i kontrast till Cath, som ska ha skrivit dem, för hur kan hon skriva om känslor och annat som hon inte själv har upplevt? Ett tips som ofta dyker upp kring hur man gör när man skriver, är att uppleva saker. Ut på äventyr! Cath har inte många äventyr på schemat och när något händer så drar hon sig undan. (Och nej, jag räknar inte att slå in 911 på telefonen och springa hem genom mörkret som ett äventyr, det räknar jag som galenskaper – snälla tjejer, tillåt INGEN att skrämma upp er så!) Och detta leder oss in på veckans irritationsmoment.

Cath är egentligen omgiven av härliga människor - hon känner fyra personer och två av dem är helt awesomesauce. Tänk om 50% av de man kände var sådana som inte vill något annat än att dra ut en ur sitt skal, få en att växa och njuta av livet. För det är vad Reagan och Levi gör, kapitel efter kapitel. Att de inte lyckas få med Cath gör mig ledsen, hon borde åtminstone prova. De beter sig som storasyskon som vill få fart på sin lillasyster, däremot finns det ju en person som borde bry sig mer: Wren. Det gör så ont att se hur Wren lever livet, lägger dumma kommentarer om det Cath bryr sig om och inte anstränger sig för fem öre för att se till att Cath har det bra. Det är som om hon inte bryr sig och så får det inte vara! Syskon ska man vara glad att man har, syskon ska man vara rädd om, stötta och ta hand om när det behövs. Själv klarar jag inte av när min lillebror far illa, sitter han och har tråkigt så försöker jag hitta på något med honom, är han ledsen så vill jag hjälpa till. Hade Cath varit min syster hade det inte räckt att bara löst bjuda med henne på fester, eftersom fester inte är Caths grej hade jag ju fått hitta på något annat, något som hon faktiskt vill göra. Nej Wren, detta duger inte och jag förväntar mig snar bättring! Man kan inte överge sin syster så, man kan inte vara så egocentrisk. Nej, nej, nej!

syskonen Söderberg
Lillebroooooor! Pah-pah-paaah! [länk @0:40]

 

Alla utgåvor av boken har tydligen inte illustrationen på insidan av pärmen, så här får ni en bild på bilden som sabbar bilden jag har av karaktärerna i huvudet. (YäY, krångelmening!) Och ja, nu vet jag vem Art är. Och ja, Nick är ett as just nu. Och Wren (igen), hur kan du dumpa pappan på Cath? Du är också ett as, bättring krävs! Levi, däremot, är inte ett as – fortsätt smoocha fin pojk, Cath! :]

 

Läs gärna Johannas inlägg. Nästa lördag, 23 augusti, ses vi på sidan 360 – väl mött!

torsdag 14 augusti 2014

Adoptera en bok!

OBS! Böcker skickas till Danmark, Finland, Norge, Island och Sverige. Kommer du till Karlskrona får du dem i näven.

Jag har tänkt att spela in den här videon i ett år snart och av någon anledning blir det ändå inte av. Men efter tre försök idag kommer den nu äntligen här – min uppdaterade adoptionsvideo! Vill du ha någon av de här böcker så bara hör av dig, du står för frakten men i övrigt är de flesta här gratis. Låter det bra? Bra.

Jag vet att det är lite töntigt att skryta med sina tröjor, men det gör jag ändå ;) Och om någon är intresserad av ett inlägg om Skottlandsresan, bara säg till.

 

 

Sagan om Mallorea (hela serien, bok 1-5) av David Eddings ISBN: 9132432860 / 9132435789 / 9132435797 / 9132435800 / 9132435819
Diamantsvärdet och träsvärdet II av Nick Perumov ISBN: 9789188858542
Diamantsvärdet och träsvärdet I av Nick Perumov ISBN: 9789188858450
Box 21 av Roslund & Hellström ISBN: 9164202038
Fel grav av Kelly Link ISBN: 9789185763245
Igelkottens elegans av Muriel Barberry. ISBN: 9789186480042
Den Magiska Cirkeln av Anders Sundelin ISBN: 9789173433969
Patient 67 av Denis Lehane. ISBN: 9170011834
En drink före kriget av Denis Lehane. ISBN: 9170013861
Gargoylen av Andrew Davidson. ISBN: 9789113031354
Dräparen av Andreas Roman. ISBN: 9189128311
Ett öga rött av Jonas Hassen Khemiri. ISBN: 9170011206
Mannen i sjön av Arnaldur Indriðason ISBN: 9789172638174
Glennkill av Leonie Swann ISBN: 9789150108026
Beijing Doll av Chun Sue ISBN: 9170020329
Vampyrens märke (House of Night #1) av P.C. Cast och Kristin Cast ISBN: 9789170017650
Kort kjol av Christina Wahldén ISBN: 9789129675535
Sargassohavet av Jean Rhys. ISBN: 9789174990171
Lark & Termite av Jayne Anne Phillips. ISBN: 9789170018596
The Boat av Nam Le. ISBN: 9781847671615
Båten av Nam Le. ISBN: 9789127129979
Madapple av Christina Meldrum. ISBN: 9780375851773
Dracula av Bram Stoker. ISBN: 9781853260865
The Left Hand of God (The Left Hand of God #1) av Paul Hoffman. ISBN: 9780141333557
The Last Four Things (The Left Hand of God #2) av Paul Hoffman. ISBN: 9780241954287
Witch Child (Witch Child #1) av Celia Rees ISBN: 9781408800263
Blood Rights (House of Comarré #1) av Kristen Painter. ISBN: 9780316084772
Dancing With the Devil (Nikki & Michael #1) av Keri Arthur. ISBN: 9780749908942
Maps (Blood in the Sun #1) av Nuruddin Farah. ISBN: 0140296433
When God Was a Rabbit av Sarah Winman. ISBN: 9780755379309
The Lovely Bones av Alice Sebold. ISBN: 0330485385
Paganinikontraktet (#2 i serien) av Kepler. ISBN: 9789170018831

(De med asterisker vill jag ha en liten slant/likvärdig bok för.)
* The Hush Hush Saga av Becca Fitzpatrick.  ISBN: 9781847386960 / 9781847387202 / 9780857072283 / 9780857072924
* Restvärme av Anna Braw. ISBN: 9789173871334
* National Geographic: The Photographs. ISBN: 9781426201919
* The Portent: De dödas rike av Peter Bergting. ISBN: 9789188858405
* The Twilight Saga: The Official Illustrated Guide av Stephenie Meyer. ISBN: 9780316043120
* Twilight The Graphic Novel Volume 1 + Volume 2 av Stephenie Meyer och Young Kim. ISBN: 9781905654666 / 9781907411281
* Clarity (Clarity #1) av Kim Harrington. ISBN: 9780545230506
För bra för att dö av Christina Wahldén. ISBN: 9789185243990
Bröderna Gryms sagor av Erik Bergstrom. ISBN: 9789153436096
* Het av en massa olika författare. ISBN: 9789186634292

Och naturligtvis hittade jag fler i bokhyllan när jag var färdig med videon, dessa båda inbundna är alltså också potentiella bortbytingar.
Slumpens spöke av William S. Burroughs. ISBN: 9789197656894
* Lyckan av Denis Robert. ISBN: 9789185683444

 

Först till kvarn gäller och om ingen vill mala blir det secondhand för dessa stackars böcker. Tävlingar bör dyka upp under hösten.

onsdag 13 augusti 2014

Omslagsonsdag #53 dans

Det blev lite klurigt den här veckan men några dansanta omslag lyckades jag skrapa ihop. Och om de verkligen dansar på de tre sista låter jag vara osagt – kanske!

Standardintro: Det är inte bara jag. Jag vet att det inte bara är jag. Vi är många boktokar som gillar bokomslag; vi bryr oss om hur våra böcker ser ut och planerar våra inköp efter hur snyggt ett omslag är. Är det helt logiskt? Nä, men det bryr vi oss faktiskt inte om.
   Vill någon vara med så haka på, ni har en vecka på er innan nästa tema så visa nu upp de omslag ni tycker bäst om. Varje onsdag blir det alltså omslagsinlägg på olika teman, ni visar upp så många eller så få böcker som ni vill och ni behöver inte lägga upp inlägget just på onsdagen. Nästa veckas tema smygpresenteras (förhoppningsvis) på Bokpotaten på söndag. uppe till höger.

book covers dance 1book covers dance 2book covers dance 3

Veckans snyggaste är nog Portrait of a Protege, gillar hur ljuset får henne att se ut som en vattenspegel i solnedgången.

Vilket omslag är din favorit?

måndag 11 augusti 2014

Burial Rites av Hannah Kent

Trots att jag haft den på önskelistan i ett år blev det ett infall i Edinburgh som gjorde att jag till slut drog med Burial Rites hem. Oftast dras jag till böcker med ett ganska högt tempo, men ibland dyker böcker upp som överraskar, böcker där det är karaktärerna som är grejen. Och ibland, bara ibland, så är det en sådan bok jag behöver: ibland blir jag alldeles betagen istället för uttråkad.

 


Åh, vad bra böcker luktar gott!

 

Island 1829. Agnes har dömts till döden för ett dubbelmord och nu tvingas en främmande familj att ge henne husrum i väntan på avrättningen. Där finns också den unge präst som skall vägleda Agnes, få henne att acceptera det som ska hända och botgöra för att komma till himmelriket. Alla har de hört ryktesvägen vad som hände den där natten när två män dog, men Agnes själv säger inte mycket. Burial Rites är hennes berättelse och vi får den berättad dels ur hennes synvinkel, dels ur prästens. Här finns även brev, domstolsbeslut och annat som (jag tror) är från den verkliga processen 1829. För jo, detta är baserat på en verklig händelse, en händelse som de flesta islänningar idag verkar känna till och kanske är det därför Agnes kryper mig så nära.

Ååårgh, så jag föll för denna bok! Språket är underbart, det gör i det närmaste landskapet till en karaktär, till något som driver läsningen framåt. Det kommer liksom så nära inpå och plötsligt känner jag mig nästan lite instängd där jag ligger i soffan och läser – jag behöver också de isländska vidderna och kanske till och med en snöstorm.
   Tänk att något som är så lugnt berättat kan bli en sådan bladvändare. Kan tänka mig att vissa finner den åt det sega hållet, men det är för jäkla snyggt skrivet och jag uppmanar alla att ge den en chans. Själv visste jag aldrig vart den var på väg 0ch kom inte riktigt på varför det var så spännande, men jag kunde inte lägga ner boken. Riktigt, riktigt bra!

 

Island, denna fascinerande ö mitt ute i havet. Varför, o varför har jag inte varit där än?



Burial Rites

Hannah Kent 2013
Picador 2014
355 sidor
ISBN: 9781447233176
goodreads-snitt: 3,99

adlibris bokus cdon
svenska: adlibris bokus cdon

 

Jag är svag för det första omslaget (originalet) och föredrar det framför det jag nu köpte. Inte för att jag tycker de engelska omslagen med fjädrarna är fula, det första är bara så mycket snyggare. De översatta varianterna gillar jag däremot inte, särskilt inte det svenska.

lördag 9 augusti 2014

Första veckan med Fangirl (s. 129)

Jag och Johanna på Sincerely Johanna bokcirklar i augusti om Fangirl av Rainbow Rowell – välkommen att haka på! Mer information och lässchema finns här. Jag sätter här spoilervarning på resten av inlägget, trots att vi bara läst 129 sidor så kanske du borde hålla dig undan.

 

Min första uppdatering på goodreads:

Sidan 3
Läst första sidan och tanken som slår mig är: JAG MÅSTE FORTSÄTTA MIN OMLÄSNING AV HARRY POTTER!!!

Var jag ensam om att få ett oerhört Harry Potter-sug av förstasidan? Det var faktiskt nära att jag la ner Fangirl och började med Harry Potter och den flammande bägaren istället. Det är lite att skjuta mot öppet mål att skriva en bok om en tjej som är galen i Harry Potter Simon Snow, för hur många miljoner känner inte igen sig här? Men det visade sig att Harry Potter-galenskaper inte är enda igenkänningsfaktorn i Fangirl, vilket osökt leder mig in på min andra statusuppdatering:

Sidan 62
De här boken och jag, just nu, det är kanske ingen superbra kombination. Eller så är det det... Den får mig nämligen att känna obehag och det är väl inte direkt meningen med feelgoodig YA, eller?

Den här veckan har varit riktigt ångestladdad för mig. Igår (fredag) var sista ansökningsdag för en utbildning jag nog gärna vill gå i höst. Men jag är som jag är, jag är som Cath: lite enstörig och osäker när jag inte vet vad som gäller och bekväm i det jag redan har. Och ansökningar gör mig nervös och nojjig. Trots att jag vill ha ett intressant jobb, hus i skogen, katt och djur och trycka fröer i jorden, och trots att jag vet att för att komma dit så bör jag utbilda mig lite mer, så är processen att ta sig dit (själva utbildningen) något som tar emot. Och det är ju så fånigt, jag vet att skoltiden är lullig och spännande jämfört med typ allt annat man gör i livet. Jag borde och jag måste och jag ska, men det tar emot precis av samma skäl som gör att Cath sitter på rummet och tuggar bars. Så medan jag filade på CV och fina ord i ansökan så fick läsningen av Fangirl mig att må lite sådär. Men nu är det gjort, efter CV-nojjande (och youtubande) i sex timmar igår dök Let It Go upp i spellistan och jag  tog det som ett tecken och skickade iväg skiten. Nu har jag en hel vecka på mig att nojja och få ont i magen varje gång jag får ett mejl eller telefonen ringer, innan de ska meddela vilka som kom in. Urgh, jag babblar – jag ska sluta med det nu.

 

Vad tycker vi om boken så långt? Jag gillar den och blev överraskad över hur fort det gick att läsa våra 129 sidor. Betyder det att Rowell är en jäkel på att skriva eller att jag behövde något att fly in i? När det kommer till karaktärerna (som vi skulle fokusera lite extra på den här veckan) så känns det inte som att vi har fått reda på särskilt mycket. Den enda person vi verkligen fått koll på är ju Cath, men eftersom hon berättar och inte riktigt bryr sig om att komma folk nära så vet vi väldigt lite. Vi får beskrivningar av ett leende här och några ögonbryn där, men den bild jag fått av karaktärerna är nog mest baserad på illustrationerna på pärmens insida, inte på de beskrivningar Cath stundom ger.
   Den som intresserar mig mest just nu är helt klart Levi, för visst verkar han väl härlig och go? Positiv och omtänksam. Och jag undrar jag… Är han och Reagan verkligen ihop? För det känns som Cath bara fått för sig att de är det, att hon antar att de är tillsammans men aldrig frågat rent ut. (Eller har jag missat det?) Hmm… Nick däremot har jag ingen bild av, det är som om Cath träffar honom för att skriva men inte tycker något särskilt om honom, som om hon inte riktigt bryr sig tillräckligt för att faktiskt tala om hur han är eller ser ut. Det finns något otillfredsställande med Cath som berättare och hon talar ju inte om sådant jag förväntar mig att få reda på.
   Vad tycker vi förresten om de där illustrationerna på pärmens insida? De förstör nog mest för mig, tyvärr. Genom dem har jag fått en bild av Reagan som asocial, Nick som tjurig, och jag väntar bara på att Art ska dyka upp så att vi har alla våra figurer. Illustrationen påverkar min läsning åt det negativa hållet eftersom jag inte riktigt lägger karaktärer på minnet om de inte finns med där.

 

Där har du mina tankar kring boken denna första bokcirkelvecka. Det kanske märks att mitt huvud har varit på andra äventyr och haft andra bestyr, men så är ju livet. Hur underbara böcker än är skulle jag aldrig låta dem överskugga mitt fysiska liv, däremot hjälper de potathuvudet att ta tag i sådant jag helst vill slippa. Nu babblar jag visst igen – jag ska sluta med det nu.

Läs gärna Johannas inlägg. Nästa lördag, 16 augusti, ses vi på sidan 240 – väl mött!

onsdag 6 augusti 2014

Omslagsonsdag: röstningsdags

Nu kör vi igen, det är åter dags att rösta inför kommande omslagsonsdag. Resultatet bör dyka upp här på bloggen (uppe till höger) på söndag (eller måndag om jag är stissig/lat). Och som vanligt: kom ihåg att du kan kryssa för fler än ett alternativ.

Nu är det dags att välja igen: vad ska vi ha för omslagstema nästa vecka?
pollcode.com free polls 

Om du mot förmodan missat det så vill jag även tjata lite om bokcirkelläsningen som drar igång den här veckan. Läs Fangirl av Rainbow Rowell, med oss!*

 

*Jag har hunnit 57 sidor och känner min egen ångest komma krypande, skulle inte detta vara feelgood? Jag tror inte att jag reagerar som man ska… Mer om detta på lördag.

lördag 2 augusti 2014

Fangirl: lässchema för bokcirkeln

Oj, det är redan dags att ta tag i bokcirklandet kring Fangirl av Rainbow Rowell. På lördag (9 augusti) kommer jag och Johanna på Sincerely Johanna att blogga om början av boken med lite extra fokus på karaktärerna. Vill du hänga på? Gör det!

 

 

Jag läser paperbacken från MacMillan (ISBN: 9781447263227) och sidnumren nedan gäller alltså den utgåvan.

Lässchema
9 augusti – vi läser ut kapitel 11, sidan 129
16 augusti – vi läser ut kapitel 20, sidan 240
23 augusti – vi läser ut kapitel 29, sidan 360
30 augusti – vi läser ut boken, sidan 461

Första veckan riktar vi dessutom in oss på karaktärerna i boken, förutom att sammanfatta de tankar som dyker upp. Om du är nyfiken på boken så häng på och läs med oss i augusti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...