söndag 7 juli 2013

Elen gillar: v 27

Ytterligare ett inlägg på temat oerhört välgenomtänkt. Jag har alltid fler idéer än jag orkar skriva inlägg, så här får ni allt på en gång: länkkärlek, intryck och tankar från veckan som gått.

I fredags firade jag en månad på 5:2-dieten! Det går fint; än har jag inte fuskat och har lärt mig att det inte är så farligt att vara lite hungrig. Vågen visar –4kg och jag känner mig lite piggare än vanligt men om det beror på fastan eller sommaren låter jag vara osagt. Mer om boken och dieten hittar ni här.

maaat
Kvällsmat på 300 kcal.

Potattoppar
1. Ljudböcker+vänskapsband=sant!
2. Hans Bacher är grym. I veckan la han upp sin Sailing Series som bara skriker sommar och kittlar mina barndomsminnen. (se nedan)
3. En förkyld Calliope uppmärksammade boktitlar där en bokstav saknas – några är riktigt jäkla bra! (se nedan)
4. Bella har dragit igång en detaljnörderitävling! I potten ligger hemliga bokpaket men skynda er, tävlingen stänger på onsdag.
5. Tjuvlyssnad boktok dök upp i onsdags. Det är viktigt det där med återvinning.
6. Tänk vad underbart att De odödligas regler av Julie Kagawa inte slutade med en ouppfostrad cliffhanger, det gjorde mig oerhört glad! :D
7. Gästblogg hos bokhora från Annika Edlund som sitter i ALMA-juryn. Allt som har med ALMA att göra blir lite extra magiskt.
8. I veckan har en mening cirkulerat i bokbloggarvärlden (man ska skriva ner femte meningen på sidan 52 i närmsta bok och inte nämna titeln). Jag såg den först hos Sincerely Johanna och bidrar nu med följande: “Från och med nu ska moder jord vara min bundsförvant!”

Grumligheter
1. Grannungen spelar äckligt hög musik med öppet fönster i tid och otid. Det är flera villor bort men spelar ingen roll om jag så barrikaderar dörrar, gömmer mig i källaren eller spelar egen hög musik, grannens bas dundrar igenom allt. Det har blivit alltför många timmar där jag suttit lönlöst instängd i sommarhettan, med öronproppar och gnisslande tänder. Kan absolut inte ligga ute och läsa, ska hela sommaren bli såhär? Det hade aldrig någonsin varit okej i ett hyreshus. Hatar, hatar, hatar!
2. Jag tappade en följare på bloglovin, det gör mig alltid lika osäker och får mig att fundera över om jag borde ändra på mig för att passa fler. Men egentligen; varför ändra mig efter någon som inte längre är här? Pyttsan! Ni får nog stå ut med mig sån som jag är ;]

 

Livet på instagram (tuberosum)
instav271instav272instav273

 

Förlåt, jag kan inte låta bli: Peter Jacksons version av Tolkien, med Martin Freeman och Legolas, strösslat med en gnutta Sherlock. Om nom, det här kan bli bra!

Nästa vecka borde jag skriva recensioner (är så efter), spela in en bookhaul (är ännu mer efter!) och ta en minut till på mitt fyrakilometersrekord.

Hur har er vecka varit?

12 kommentarer:

  1. Det där med att skriva 5:e meningen från sidan 52 i en bok har även börjat cirkulera på facebook har jag sett!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jasså? Det har inte dykt upp i min feed än. Men jag har iofs inte så bokiga vänner på fb :P

      Radera
  2. Åh, maten ser ju supergod ut. Kanske skulle ta och prova det där! Inte för att jag tycker att varken jag eller du behöver banta(är lite smått emot sånt där, bättre att lära sig älska sig själv)(Jag vet, jätteklyschigt men ändå) Men skulle vara skoj att prova!

    Och tack för länken kära du! Och tycker verkligen inte du ska ändra din blogg. Älskar den som den är! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oroa dig inte; jag tycker om mig själv! :] Under flera år mådde jag så dåligt för att ingen tyckte om mig (det kändes iaf så), sen blev jag förbannad på alla idioter som inte fattar hur cool, snäll och härlig jag är och då började jag tycka om mig själv ist ;) Men när jag jobbade i hemtjänsten såg jag hur illa det kan bli när man blir gammal och det skrämmer mig :( Jag borde verkligen göra något åt min hälsa NU, innan mina alltför många extrakilon lämnar bestående men. Innan jag började träna hade jag ont i mina knän, det gjorde mig rädd. Men efter några månader försvann det (och har hållit sig borta), men rädslan för att kroppen ska ge upp innan jag lekt färdigt finns kvar. Måste göra något om jag ska ha en vettig chans på en aktiv ålderdom.

      Tack! ^^

      Radera
  3. Vilket härligt inlägg som var likt en påse gott och blandat.
    Jag tycker du ska köra på som du gör. Vi som är din blogg trogen stannar kvar vi lovar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lite sådär splittrat men ändå nerknölat i samma påse :) Tack, det hoppas jag verkligen!

      Radera
  4. Åh vad gott det såg ut! Vad har du i där?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jadu, nu ska vi se... Jag brukar börja med kyckling, morötter, sugar snaps och kål stekt i 1tsk olivolja och 2tsk soja. Sen blir det vad jag har hemma, kanske lite lök, paprika, chili, svamp och en stor näve persilja. Riktigt gott när man är hungrig!

      Radera
    2. Eller menade du rulltårtan? :P

      Radera
    3. Haha, nä jag menade faktiskt din kvällsmat. Och det låter som något jag ska laga snart!

      Radera
  5. Blir också lika osäker varje gång jag tappar en följare, senast var det efter inlägget om Tokyo, gissar på att människan inte är ett dugg intresserad av det kanske :P

    Tycker iallafall INTE att du ska ändra nåt, älskar din blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förra gången det hände var i april när jag la upp en video om dagen :P Men är folk inte intresserade så behöver de ju inte hänga här, internet är stooort!

      Aw, tack så mycket! ^^

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...